x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ministrul rus al Finanţelor: Fumaţi şi beţi pentru a susţine statul!

Ministrul rus al Finanţelor: Fumaţi şi beţi pentru a susţine statul!

01 Sep 2010   •   00:00

Ministrul rus al Finanţelor Aleksei Kudrin a declarat că persoanele care consumă cât mai multă votcă şi cât mai mult tutun - produse pentru care se plătesc taxe - ajută la rezolvarea "problemelor sociale" ale ţării.

"Pentru ca oamenii să înţeleagă (mai bine, n.r.): cel care bea votcă şi cel care fumează ajută mai mult statul (decât abstinenţii, n.r.). Dacă fumezi un pachet de ţigări, atunci oferi fonduri pentru rezolvarea problemelor sociale, precum susţinerea politicii demografice, dezvoltarea serviciilor sociale, susţinerea natalităţii", a declarat ministrul, citat de agenţia Interfax.

Luarea de poziţie a ministrului rus este cel puţin surprinzătoare, în condiţiile în care, potrivit statisticilor, consumul de votcă şi alte băuturi alcoolice provoacă, anual, circa o jumătate de milion de decese în Rusia.

Mortalitatea are influenţe asupra speranţei de viaţă a ruşilor (o medie de 60 de ani, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii), care este inferioară celor din ţările sărace precum Bangladesh şi Honduras, potrivit cifrelor oficiale.

Pentru a lupta împotriva acestui fenomen, municipalitatea din Moscova aplică, începând de miercuri, o lege prin care se interzice vânzarea de băuturi spirtoase între orele 22.00 şi 10.00.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea