x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mistere / Stiinta - Adevaratii X-Men

Mistere / Stiinta - Adevaratii X-Men

de Radu Popa    |    09 Feb 2007   •   00:00
Mistere / Stiinta  - Adevaratii X-Men

Exista oameni dotati cu insusiri iesite din comun

Exista oameni dotati cu insusiri iesite din comun

Filmul "X-Men", inspirat de o serie de benzi desenate de succes, prezinta mutanti cu puteri neobisnuite. Paradoxal, asemenea personaje exista si in realitate. Desi nu sunt mutanti genetici, in sensul strict al termenului, neputand distruge sau salva lumea, sunt oameni care poseda calitati… iesite din comun.

FULGERUL UMAN. Roy Sullivan, padurar in Virginia, manifesta o puternica atractie fata de… fulgere sau, mai degraba, acestea erau "atrase" de el. In 36 de ani de munca, el a fost lovit de fulgere de sapte ori, supravietuind de fiecare data, desi "urmele" incidentelor se puteau vedea pe tot corpul. Prietenii l-au poreclit "Fulgerul uman". Cu toate ca nu l-au ucis, teama fata de fulgere l-a determinat pe Roy sa se sinucida in 1983.

DRESORUL TELEPATIC. Vladimir Durov, dresor veteran al unui circ rusesc, sustine ca poate comunica telepatic cu cainii sai X. Directorul Institutului de Cercetari ale Creierului din Moscova a alcatuit o lista de "comenzi" pe care unul dintre cainii dresorului sa le execute intr-o anumita ordine. Durov s-a indreptat spre fox terrier-ul sau Pikki, i-a luat capul intre palme, uitandu-se drept in ochii sai micuti, si sustine ca a transmis ideile direct in creierul animalului, care a executat imediat comenzile. Repetand experimentul si legandu-l pe Durov la ochi, Pikki a raspuns identic ordinelor.

Exceptii Unii oameni posedau calitati electromagnetice inexplicabile:
  • in 1846, Angelique Cottin "rotea" acul busolei, "indeparta" mobilele prin atingere, facand obiectele metalice sa "vibreze";
  • Jennie Morgan "emana" radiatii din varfurile degetelor, lasandu-i pe oameni inconstienti, iar animalele o evitau;
  • Inga Gaidusenko avea, la 14 ani, un camp magnetic puternic, linguri si creioane "lipindu-se" de palmele sale, ca si unele obiecte nemetalice.
  • NEWS
    FANTOME PREZIDENTIALE.Casa Alba, resedinta presedintelui SUA, a devenit celebra pentru numeroasele fantome care bantuie cladirea. Cel mai cunoscut spectru este cel al lui Abraham Lincoln. Multe persoane sunt la curent cu activitatile paranormale ce se desfasoara in cea mai faimoasa Casa din America. Putini stiu insa ca renumitul edificiu are o pagina de internet dedicata fantomelor care il bantuie, existand chiar si videoclipuri dedicate unor fantome.

    NIXON SI MEDIUMUL. Desemnat sa cerceteze istoria politicii antiteroriste, un cercetator din cadrul Comisiei pentru investigarea evenimentelor de la 11 septembrie 2001 a facut o descoperire uimitoare: in ajunul masacrului de la Jocurile Olimpice din 1972 de la München, presedintele Richard Nixon a fost avertizat asupra atentatului terorist de mediumul Jeane Dixon. Relatia lui Nixon cu Dixon, ai carei adepti sustin ca ar fi profetit si asasinarea presedintelui Kennedy in 1963, a fost aproape complet ignorata de istorici. Calitatile de medium ale lui Dixon, actionand ca "spion" al lui Nixon, sunt pastrate intr-o serie de inregistrari de la Casa Alba, in care loiala secretara a presedintelui ii prezenta previziuni pe teme de securitate nationala provenite de la o misterioasa femeie poreclita "Prezicatoarea". (R.P.)

    ×