x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moby vine la B'ESTFEST

Moby vine la B'ESTFEST

28 Ian 2009   •   00:00
Moby vine la B'ESTFEST

Artistul american Moby va concerta pe 2 iulie, la Festivalul B'ESTFEST, care se va desfăşura în perioada 1-5 iulie, în aer liber, în cadrul complexului Romexpo din Bucureşti. Moby este ultimul nume confirmat în programul festivalului, informează Agerpres. Vor mai veni la Bucureşti The Killers în "Ziua Zero", Manowar la Aftershock, Motorhead pe 2 iulie şi Franz Ferdinand pe 3 iulie.



Moby, pe numele său adevărat Richard Herman Melville, a început să facă muzică încă de la vârsta de nouă ani, la 13 ani având deja prima sa trupă de muzică punk, 'Vatican Comandoes', alături de care a şi lansat un EP, 'Hit Squad For God'. Deşi cariera sa muzicală a căpătat în timp valenţe dintre cele mai diverse, ajungând de la rock, punk şi heavy metal la dance, techno şi chiar ambiental, Moby s-a afirmat mai întâi ca DJ.
Primul său single, 'Go', a fost lansat în 1991, fiind extrem de bine primit de către public şi inclus de revista 'The Rolling Stones'  în topul celor mai bune piese din toate timpurile. De-a lungul timpului, pasiunea neobosită de a face muzică l-a condus pe Moby către vânzări de peste 20 de milioane de discuri în toată lumea, fiind celebru nu doar pentru compoziţiile proprii, ci şi pentru colaborările cu numeroşi alţi artişti, precum Sophie Elis Bextor, Britney Spears, Gwen Stefani sau Kelis şi remixurile pentru David Bowie, Metallica, The Beastie Boys sau Public Enemy.
Opt albume de studio premiate cu discuri de aur şi platină, nenumărate compilaţii şi EP-uri, precum şi hituri ca 'Hymn', 'Feeling So Real', 'Come on Baby', 'Why Does My Heart Feel So Bad?', 'Lift Me Up', 'Natural Blues', 'Porcelain', 'Find My Baby', 'Jam for the Ladies', 'Slipping Away', 'I Love to Move in Here' i-au adus lui Moby statutul de artist cult în istoria muzicii.
De-a lungul carierei, a susţinut peste 3.000 de concerte live, fiind cap de afiş la festivaluri internaţionale precum Glastonbury, Exit, Werchter sau Benicassim. Anul acesta Moby va fi unul dintre headlinerii B'ESTFEST, după 13 ani de la prima lui vizită în România. Biletele valabile pentru o zi de festival sunt disponibile pe www.myticket.ro şi în magazinele Diverta. Preţul unui bilet este de 110 lei, până la data de 1 aprilie, 130 lei în perioada 2 aprilie-30 iunie, 150 lei pe durata festivalului şi la intrare. Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 şi 4 iulie, sunt disponibile doar în pre-sale şi costă 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile în două categorii de preţ, în funcţie de poziţia faţă de scenă: 100 lei şi 150 lei (zona A, din faţa scenei).

×
Subiecte în articol: lumea moby