x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moldova: Încă 203 cazuri de gripă porcină confirmate

Moldova: Încă 203 cazuri de gripă porcină confirmate

09 Noi 2009   •   00:00

Totalul cazurilor de gripă A H1N1, confirmate de Laboratorul Naţional din Moldova, a ajuns la 316. Au fost înregistrate şi trei decese, arată BASA-Press. Conform sursei citate, din acest total, 203 cazuri au fost înregistrate în ultimul week. Teama, la Chişinău, de posibila contaminare cu acest virus a atins pragul isteriei, pe străzi fiind zărite inclusiv persoane care poartă măşti de protecţie!



Centrul Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Preventivă (CNSPM) a a anunţat luni dimineaţă 203 cazuri noi de gripă A H1N1 înregistrate în ultimele două zile. Numărul total al bolnavilor a ajuns la 316, dintre care trei au decedat. Potrivit CNSPM, în Republica Moldova se înregistrau luni 615 cazuri suspecte de contaminare cu virusul gripal A H1N1.

Conform sursei citate, sunt examinate în prezent în Laboratorul Naţional 82 de probe prelevate de la pacienţi suspectaţi că ar fi bolnavi de gripa pandemică. Între acestea se află şi probele prelevate de la un copil în vârstă de cinci ani din Cantemir, care a murit vineri.

×
Subiecte în articol: lumea