x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moldova / Raportul Guvernului aşteptat cu manifestaţii ale opziţiei

Moldova / Raportul Guvernului aşteptat cu manifestaţii ale opziţiei

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Dec 2008   •   00:00
Moldova / Raportul Guvernului aşteptat cu manifestaţii ale opziţiei

Circa o mie de persoane, din cadrul partidului Moldova Noastră, s-au adunat vineri în faţa Parlamentului, aproximativ la ora la care a fost anunţată şi prezentarea raportului premierului Greceanîi. Aceasta urma să susţină în faţa Parlamentului raportul de activitate al guvernului de la Chişinău.



Participanţii la acţiune au protestat în special împotriva politicilor guvernului în agricultură, învăţământ, economie, iar o temă aparte a constituit-o refuzul de ieri al Consiliului Coordonator al Audiovizualului de a prelungi licenţa Pro TV Chişinău, informează Agerpres. În 2008, deşi a fost un an cu roade bogate, ţăranii sunt mai săraci decât în urma secetei din anul precedent, din cauza preţurilor mici la produsele agricole şi a lipsei unei politici clare în agricultură, a declarat liderul AMN, Serafim Urecheanu. El a criticat şi “abuzurile comuniste” împotriva presei libere, amintind cazul recent al Pro TV, care reprezintă - potrivit politicianului - pregătirile comuniştilor şi aliaţilor lor pentru campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2009.

Participanţii la acţiune au criticat de asemenea situaţia din Republica Moldova, au cerut guvernului semnarea Convenţiei privind micul trafic la frontieră cu România şi subvenţionarea sectorului agricol.Între timp, în parlament, Zinaida Greceanîi a început prezentarea raportului de activitate pe anul 2008, în care prezintă cele mai importante realizări ale guvernului.

×
Subiecte în articol: lumea