x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Most wanted!

Most wanted!

de Sebastian S. Eduard    |    28 Noi 2008   •   00:00

DiCaprio, în căutarea unui terorist feroce



Nu mai puţin de şase filme intră în această săptămână în cinematografe – desene animate, filme de dragoste sau de acţiune. Prilej de a alege cu grijă.

Un titlu important este "Un ghem de minciuni", în regia lui Ridley Scott, cu DiCaprio şi Russell Crowe. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) este cel mai bun agent operativ de informaţii pe care SUA îl au în teren, în locuri în care viaţa unui om valorează doar cât informaţiile pe care este în stare să le furnizeze. În misiunile care-l poartă în jurul lumii, ziua de mâine a lui Ferris depinde de vocea de la capătul firului unui telefon securizat, care aparţine unui veteran al CIA, Ed Hoffman (Russell Crowe). Conducând operaţiunea de la tastatura unui laptop, Hoffman, aflat undeva la marginea unui oraş, a dat de urma unui lider terorist. Pentru a-l ademeni pe terorist să iasă la iveală, Ferris va trebui să se infiltreze în lumea lui întunecată. Dar cu cât Ferris se apropie mai mult de ţintă, cu atât îşi dă seama că nu se poate bizui pe nimeni, şi totuşi încrederea este singura forţă care l-ar putea scoate de acolo în viaţă. Informaţie adiţională: dacă vă place să lecturaţi, la Editura Nemira a apărut volumul după care s-a făcut filmul, semnat David Ignatius.

Madagascar 2

Primul sequel dintre cele două programate ale succesului din 2005, "Madagascar 2: The Crate Escape" continuă aventurile animalelor evadate de la grădina zoologică. Leul Alex, zebra Marty, hipopotămiţa Gloria, girafa Melman şi prietenii lor lemurii reuşesc să evadeze de pe insula pe care eşuaseră şi, în loc să se îndrepte spre SUA, ajung în Africa. Ooops!

Maradona by Kusturica

Un film neobişnuit, documentar, semnat Emir Kusturica. Un film despre Maradona – cel mai important fotbalist al lumii moderne. Maradona – îngerul şi Maradona – demonul. Maradona – fotbalistul, comentatorul sportiv, idolul, petrecăreţul, narcomanul, revoluţionarul. Un film, bineînţeles cu mult umor – specific regizorului sârb dar şi cu multe goluri semnate de inconfundabilul Diego. "Sunt un actor. Îmi trăiesc viaţa aşa cum vreau".

DVD home

30 METRI. Marnie Watson este o femeie a cărei viaţă nu a fost deloc uşoară. După ce a îndurat nenumărate bătăi din partea soţului, Marnie s-a trezit în situaţia de a-l omorî în legitimă apărare. Arestată şi trimisă la închisoare pentru omor, Marnie a fost eliberată mai repede, însă ea trebuia să poarte o brăţară electrică la gleznă, care îi permitea să se mişte pe o rază de 300 m. Arestată la domiciliu, Marnie se vede obligată să rămână în interiorul casei în care a locuit alături de soţul ei. Când lucrurile păreau să intre în normal pentru ea, Marnie descoperă că problemele ei nu au luat sfârşit.

An: 2008
Gen: thriller/  horror
Cu: Famke Janssen, Bobby Cannavale,
Regie: Eric Red
 
MĂRTURIE SUB TORTURĂ. Agentul FBI Kevin Cole este desemnat să ia parte la o acţiune secretă care implică infiltrarea sa într-una dintre cele mai puternice mafii ale crimei cu scopul de a afla adevărata identitate a lui Ziggy, conducătorul grupării. Înainte agentul Kevin pătrunde în interiorul Biroului Federal de Investigaţii şi îi ucide pe toţi cei cu care are afaceri neterminate. Luându-şi numele de Jimmy Vaughn, agentul FBI sub acoperire este angajat chiar de misteriosul Ziggy şi primeşte misiunea de a obţine prin tortură o mărturisire din partea contabilului acestuia – Archie Gold. Pus în faţa unei dileme morale şi fiindu-i greu să maltrateze o persoană pe care nu o cunoaşte şi care nu i-a făcut rău, Kevin Cole începe să-şi pună întrebări despre misiunea lui în slujba Guvernului american.

An: 2008
Gen: thriller
Cu: Laurence Fishburne, Emmanuelle Chriqui
Regie: Nolan Lebovitz

×
Subiecte în articol: film