x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mostenirea mesianica

Mostenirea mesianica

de Sebastian S. Eduard    |    10 Mar 2006   •   00:00
Mostenirea mesianica
CARTE
Cum ar arata Vechiul Testament scris azi?

Dupa distrugerea fundamentului dogmatic al Bisericii Catolice se va putea vorbi de unirea intr-o singura structura a celor care se considera crestini. Poate si pentru ca, dincolo de aparente, numarul acestora este in continua scadere. Dupa recunoasterea legaturii secrete, intre toate marile case regale, va fi posibil sa se militeze pentru intemeierea unui adevarat imperiu la scara planetara. Un imperiu "occidental", capabil sa infrunte de la egal la egal o Asie prospera economic.

CRIZA. Daca ne aflam in fata unei crize economice, sociale si politice asemanatoare celei aparute in Iudeea primului secol sau in lumea occidentala inaintea primului razboi mondial, inseamna ca trebuie solutionata rapid o problema la scara planetara.

Elaborand aceste ipo-teze, trei scriitori britanici, Baigent, Leigh si Lincoln, au ajuns sa-si puna cateva intrebari incomode. De ce Hitler hipnotiza masele? De ce Stalin era marele preot al unui adevarat cult laic? De ce presedintele Americii se considera trimisul lui Dumnezeu pe Pamant? De ce in spatele celor mai puternici conducatori ai lumii a fost intotdeauna identificabila o organizatie mistica avand puteri enorme, supusa, in aparenta, numai acestora?

RASPUNSURI. "Mostenirea mesianica" (Editura Rao) este cartea in care ei dau raspunsuri surprinzatoare, dar imposibil de ignorat. Iar daca ei amintesc inclusiv de celebra Priorie din Sion, organizatie oculta a carei activitate mai mult sau mai putin fictionala a inspirat best-sellerul "Codul lui Da Vinci", nu este pentru ca vor sa fie la moda. Prioria, mai bine spus notorietatea acesteia, este opera lor, ei fiind cei care, in "Sangele Sfant si Sfantul Graal", au mers pe urmele celui mai mare mister din istorie.

Iar daca solutiile puternicilor zilei, ale celor care conduc cu adevarat lumea de astazi, vor fi similare cu cele prezentate in carte, avem de a face cu o noua varianta a cartilor de proorociri din Vechiul Testament.

Semnale Editoriale

Sudoku de la incepatori la avansati

Editura Meteor Press. "Sudoku de la incepatori la avansati", cea mai recenta carte lansata pe piata de Meteor Press, va introduce in lumea jocului japonez. Sudoku, asa cum este cunoscut astazi, a fost conceput in Japonia, unde producatorii de puzzle ofereau unui public pretentios probleme numerice distractive create manual. Aceasta carte contine o selectie de probleme distractive pe care le puteti incerca impreuna cu jocul sudoku preferat de dumneavoastra. (C.O.)

Manejul spaniol

Editura Curtea Veche. Intr-un orasel aragonez, Huesca, asupra caruia planeaza inca fantasmele celui de-al doilea razboi mondial si ale razboiului civil, se dezvaluie treptat itele unei complicate plase de intrigi si comploturi ce unesc si dezbina, pe rand, guvernarea civila, clerul si saloanele lumii mondene. Manejul spaniol, publicat in 1960, aduce, dincolo de accentele satirice indreptate spre ipocrizia unei lumi inca zguduite de razboiul civil, o dureroasa meditatie asupra destinului unei tari prinse intre nesiguranta prezentului si neacceptarea trecutului.

Cartea despre Blanche si Marie

Editura Humanitas. Colectia "Raftul intai" dezvaluie in romanul lui Per Olov, "Enquist", o prietenie neobisnuita intre doua femei remarcabile: Marie Sklodowska Curie, fiziciana poloneza detinatoare a doua Premii Nobel, si Blanche Wittman, faimoasa pacienta isterica a profesorului J.M. Charcot de la spitalul parizian Salpetriere. Ce le poate apropia? Radiumul si experientele iubirii, la fel de misterioase si de inexplicabile...

Â

Maigret si omul dublu

Editura Polirom. O seara rece si cetoasa, de toamna tarzie. Intr-o fundatura, corpul unui barbat zace pe pavajul ud, cu un cutit infipt in spate. Jandarmi, fotografi de la Criminalistica, Maigret, corsicanul Santoni, candva inspector la Moravuri… Pentru familia sa, Louis Thouret era doar un modest functionar niciodata destul de ambitios ca sa avanseze pe scara sociala. Pentru cei cativa cunoscuti, in schimb, era "domnul Louis", un barbat elegant, care nu ducea lipsa de bani si isi pierdea deseori timpul cu nonsalanta pe bancile marilor bulevarde. Fireste, Maigret este imediat provocat de enigma acestei duble existente cu final tragic…
×