x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Naivitate - Un vietnamez păcălit, după ce un escroc care i-a spus că banii se inmulţesc dacă îi lasă la marinat

Naivitate - Un vietnamez păcălit, după ce un escroc care i-a spus că banii se inmulţesc dacă îi lasă la marinat

12 Mai 2008   •   00:00

Un bărbat a pierdut aproximativ 23.000 de euro în Norvegia după ce un escroc l-a făcut să creadă că poate să îşi dubleze numărul de bancnote dacă le înmoaie într-un lichid special, un amestec inventat de el.



Un bărbat a pierdut aproximativ 23.000 de euro în Norvegia după ce un escroc l-a făcut să creadă că poate să îşi dubleze numărul de bancnote dacă le înmoaie într-un lichid special, un amestec inventat de el, relatează AFP, citând un cotidian norvegian.

Un francez, în vârstă de 32 de ani, este acuzat că a înşelat un vietmanez, pe când se aflau în Norvegia, la începutul anului. Escrocul urmează să fie audiat săptămâna viitoare într-un tribunal din Romerike, o localitate aflată în aproiere de Oslo, potrivit site-ului de internet al cotidianului local Romerikes Blad.

Francezul şi-a asigurat victima că dacă va lăsa la marinat o noapte întreagă bancnotele împreuă cu nişte facturi, într-un lichid special, următoarea zi suma se va dubla, adică va avea 360.000 de coroane norvegiene în loc de 180.000.

Însă când s-a sculat victima, atât escrocul, cât şi banii au dispărut.

"Ne vine greu să credem cum o persoană poată să fie atât de naivă încât să adoarmă crezând un astfel de lucru", a spus Ragnar Ingberg, un responsabil al poliţiei din Romerike.

În 3 martie, francezul a fost arestat pe aeroportul capitalei norvegiene, când încerca să părăsească ţara, aflându-se în posesia a aproximativ 200.000 de coroane.

"S-a arătat extrem de surprins că a fost acuzat de acest fapt incredibil. Pare complet nebunesc", a spus avocatul inculpatului, Jan Schjatvet.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin