x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nane e Nina

Nane e Nina

de Claudia Daboveanu    |    21 Oct 2005   •   00:00
Nane e Nina
VEDETE
A facut peste 20 de lungmetraje, iar azi are loc premiera filmului "15", in regia lui Nicolaescu

Declara deschis ca prefera sa faca film. Si face. Astazi se intampla premiera filmului "15", regizat de Sergiu Nicolaescu, in care Daniela Nane joaca rolul unei fete timide si tacute, Nina.

LA FILMARI. N-are un destin exceptional, ci este pusa in situatii exceptionale, care-i dezvaluie adevarata personalitate. E gata sa darame muntii pentru prietenele ei, interpretate in film de Ioana Moldovan si Mihaela Radulescu. Desi in timpul filmarilor au existat ceva divergente (cu unele dintre colegele de platou) care n-au luat sfarsit nici dupa (vezi episodul de la postsincron cu moldoveanca incapabila sa aiba accent banatean), Daniela e multumita de acest film. Recunoaste ca nu l-a vazut cap-coada, deci nu se poate pronunta asupra celei mai emotionante scene. Poate spune insa ca i-a fost cumplit de frig vreo patru nopti la rand, cand, pe un ger de -10 grade Celsius, la ora 3:00 noaptea, trebuia sa turneze scena aruncarii-n Bega. Totusi, au impresionat-o pana la lacrimi soldatii care faceau figuratie, in fata Catedralei din Timisoara. "M-am gandit ca la fel de tineri si manati de aceleasi imbolduri nobile erau si aceia care au murit in acelasi loc, acum 15 ani". Pentru ca, doamnelor si domnilor, o buna parte din actiunea filmului se petrece acum 15 ani, la Revolutie.

DUPA 15 ANI. Pentru un asemenea rol, de muncitoare modesta, Danielei nu i-a fost de mare folos frumusetea care a propus-o drept prima Miss Romania postrevolutionara. Acum, daca priveste inapoi si face bilantul a… 15 (!) ani de frumusete recunoscuta pe plan intern si extern, vede ca look-ul ei impecabil nu i-a adus numai bucurii. I-a atras un sot care n-a meritat-o. Daniela nu ascunde asta, nu da vina pe nimeni, nu-i incrancenata sa-si atinga scopurile calcand peste cadavre. "Mai importanta e pacea interioara, care te face sa vezi ca mai frumoasa decat destinatia e calea!".

Si-nca ceva, pentru cei care cred ca, precum majoritatea vedetelor feminine (si nu numai), Daniela vrea sa-si ascunda varsta. Pe site-ul Teatrului "L.S. Bulandra", unde joaca, in dreptul anului nasterii, apare 1977, iar la anul admiterii la UNATC 1991. O operatie aritmetica simpla (ca la de-alea grele nu m-as baga), arata ca Daniela a intrat la facultate la… 14 ani!. Ii impartasesc nedumerirea mea. "Ha, ha! E gresit pe site, nu m-am uitat, ca le-as fi atras atentia. Eu sunt nascuta-n ’71 si n-am de gand sa-mi ascund varsta!".

"Modelele mele? Mama mea, Catalina Buzoianu, Shirley MacLaine, Meryl Streep, Michelle Pfeiffer… Nu port uniforme pentru ca asta-i moda! Ador chipul copilului meu, cand doarme, si imi plac cartile lui Aivanhov. Sunt un om ca toti ceilalti. Cei buni!"

"Am refuzat si refuz roluri in care e nevoie de nuditate. N-as putea sa trec peste sentimentul de disconfort pe care mi l-ar da o astfel de scena" - Daniela Nane, actrita
×