x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Necuviinciosul" Chopin, interzis

"Necuviinciosul" Chopin, interzis

24 Feb 2011   •   12:24

Ministrul de externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, a interzis difuzarea 'necuviincioaselor' benzi desenate al căror personaj principal este renumitul compozitor de origine poloneză Frederic Chopin, informează Lenta.ru.

Respectivele benzi au fost realizate la comanda Ambasadei Poloniei la Berlin. Potrivit intenţiilor autorilor, acestea urmau să le prezinte 'într-o formă accesibilă' copiilor germani informaţii despre cultura poloneză.

În opinia Ministerului de Externe al Poloniei, benzile desenate au ieşit unele 'vulgare şi necuviincioase'. Potrivit lui Sikorski, proiectul 'este în mod clar o eroare'.

Benzile desenate relatează povestea unui Chopin contemporan, care se duce la o închisoare pentru a susţine acolo un concert, fiind însoţit de un prieten ras în cap. Într-una dintre scene, personajul Chopin stă pe scenă, iar deţinuţii îi cer, în expresii necenzurate, 'să se care de acolo'.

Ministrul polonez al afacerilor externe şi-a exprimat regretul că nu poate să-l demită pe funcţionarul Ambasadei de la Berlin care este responsabil de realizarea benzilor desenate, deoarece acea persoană nu este angajatul Ministerului de Externe.

Textul benzilor desenate fusese scris în două limbi: germană şi poloneză. Intitulate 'Noul romantic', benzile erau difuzate gratuit, fiind editate în 2.000 de exemplare. În total, proiectul a costat circa 27.000 de euro.

Ministerul de Externe al Poloniei a anunţat că se intenţionează distrugerea întregului tiraj de benzi desenate. Cu toate acestea, mai multe exemplare au reuşit deja să ajungă pe popularul site pentru licitaţii Allegro.

×