x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Neverland"-ul lui Michael Jackson, transformat într-o şcoală de muzică pentru copii

"Neverland"-ul lui Michael Jackson, transformat într-o şcoală de muzică pentru copii

20 Dec 2010   •   17:17
"Neverland"-ul lui Michael Jackson, transformat într-o şcoală de muzică pentru copii
Sursa foto: Phil Klein/REUTERS

Celebra fermă Neverland a cântăreţului american Michael Jackson ar putea fi transformată într-o şcoală de muzică pentru copiii şi adolescenţii talentaţi din Statele Unite ale Americii şi ar putea purta numele "regelui muzicii pop". Colony Capital, compania care deţinea această proprietate încă dinainte de moartea starului, petrecută pe 25 iunie 2009, doreşte să transforme această fermă din California ce are o suprafaţă de 11.300 de metri pătraţi într-un institut în care copiii şi adolescenţii talentaţi să studieze o varietate de genuri şi stiluri muzicale, informează contactmusic.com, preluat de Mediafax.

Potrivit site-ului TMZ.com, compania Colony Capital doreşte ca noua şcoală să poate numele megastarului şi să funcţioneze ca o replică a prestigiosului Institut de artă dramatică Juilliard din New York, unde cursanţii iau lecţii de dans, muzică şi artă dramatică. Înainte de începerea lucrărilor de amenajare a fermei Neverland, Colony Capital trebuie să obţină atât avizul din partea consiliului regional al comitatului Santa Barbara, cât şi permisiunea de a folosi numele starului din partea fondului care îi administrează averea. "Este o idee interesantă. Am fi deschişi în faţa unei astfel de propuneri", a declarat un reprezentant al acestui fond.

Michael Jackson a cumpărat ferma Neverland în 1987 cu intenţia de a o transforma într-un "paradis al copiilor". După ce a amenajat la Neverland un carusel, diverse instalaţii de bâlci şi o grădină zoologică - cu elefanţi, şerpi, girafe şi lame -, Michael Jackson a permis accesul liber copiilor din toată lumea în interiorul reşedinţei sale. Starul american a părăsit Neverland după ce a fost acuzat de pedofilie în 2003, acuzaţie de care a fost însă achitat, după un proces intens mediazat, în 2005.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac provocat de o supradoză de medicamente. La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere. Dacă va fi găsit vinovat, Conrad Murray riscă să îşi petreacă următorii cinci ani în închisoare.

×
Subiecte în articol: scoala michael jackson neverland