x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nicio şansă să rezolvi problema asta, chiar dacă eşti inteligent!

Nicio şansă să rezolvi problema asta, chiar dacă eşti inteligent!

20 Apr 2012   •   17:54
Nicio şansă să rezolvi problema asta, chiar dacă eşti inteligent!

Una din problemele de logica din examenul sustinut de elevi clasei a VIII-a din statul New York a reusit sa bulverseze pe toti cei implicati, elevi, parinti si chiar profesori, toata lumea concluzionand ca rezolvarea corecta nu poate fi intuita de nimeni altcineva cu exceptia autorului.

Subiectul a constat in interpretarea unei fabule in care un ananas vorbitor provoaca un iepure la o intrecere atletica. Celelalte animale prezentate in fabula pariaza ca fructul va castiga cursa, desi au mari retineri ca nu cumva acesta sa le insele asteptarile. Cum ananasul nu se deplaseaza absolut deloc, iepurele castiga cursa, iar animalele mananca ananasul.

Urmeaza intrebarile care lasa fara replica pe oricine ar incerca sa gaseasca o urma de logica: "De ce au mancat animalele fructul vorbitor?" si "Ce animal a fost mai inteligent?"

Pentru prima intrebare autorul a oferit urmatoarele variante de raspuns:
a. erau enervate;
b. erau amuzate;
c. erau infometate;
d. asa au vrut ele

Cei care care au sustinut examenul spun ca si-au dat toata silinta sa raspunda cat mai corect cerintelor problemei, dar ca nu pot fi siguri ca vor primi punctajul maxim.

Nemultumirea tuturor este cu atat mai mare cu cat, conform regulamentului, raspunsul corect nu va fi facut public. Criticile la adresa sistemului educational vin la un an dupa ce pentru conceperea acestor teste, o companie a primit 32 de milioane de dolari.
gizmodo.com

×