x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Nicolas Sarkozy, Voodoo Manual" - O papuşă pentru neliniştea preşedintelui francez

"Nicolas Sarkozy, Voodoo Manual" - O papuşă pentru neliniştea preşedintelui francez

22 Oct 2008   •   00:00
"Nicolas Sarkozy, Voodoo Manual" - O papuşă pentru neliniştea preşedintelui francez
Sursa foto: AFP/

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a ameninţat cu procesul o editură din ţara natală care a lansat un manual de voodoo, însoţit de o papuşă creată după imaginea sa.



Papuşa vine împreună cu instrucţuni pentru înfigerea celor 12 ace aflate în set şi este împodobită cu unele dintre cele mai celebre fraze ale lui Sarkozy, precum "Cară-te, imbecil patetic", spusă unui trecător care a refuzat să îi strângă mâna anul trecut, la un salon agricol. Cititorii sunt încurajaţi să înfigă ace în citate. Setul este pus în vânzare la un preţ de 12,95 euro.

"Nicolas Sarkozy mi-a dat instrucţiuni să vă reamintesc că, indiferent de statutul şi celebritatea sa, are drepturi exclusive asupra imaginii sale", se arata într-o scrisoare adresată de avocatul Thierry Herzog editurii K&B, scrisoare publicată de cotidianul Le Monde.

K&B a lansat manualul de voodoo însoţit de păpuşă în 20.000 de exemplare. Aceeaşi editură a lansat şi o papuşă Segolene Royal, adversara lui Sarkozy la alegerile prezidenţiale de anul trecut. Avocatul acesteia a declarat că se gândeşte la o acţiune în justiţie.

Această acţiune este ultima dintr-o serie de chemări în judecată ale preşedintelui francez, care încearcă să îşi apere dreptul la imagine. Săptămâna trecută, "Super Sarko" l-a dat în judecată pe Yves Bertrand, fostul şef al serviciului de informaţii al poliţiei, pentru că ar fi povestiti despre viaţa sa sexuală şi financiară.

"Nicolas Sarkozy, Voodoo Manual", creat de Yael Boognese este considerat o satiră. "Datorită vrăjilor lui Yael Rolognese, specialist vrăjitor, îl poţi deochea pe Sarkozy şi să îl împiedici să facă şi mai mult rău", se arată în prezentarea pachetului, care mai include o biografie satirică.

Editura a refuzat să retragă păpuşa din magazine.

Voodoo este o religie cu rădăcini în vestul Africii, practicată în unele regiuni din Caraibe, în special Haiti şi unele părţi din sudul Statelor Unite.

Despre adepţii acestei religii se spune că infig ace în păpuşi care îi reprezintă pe duşmanii lor, ca o formă de blestem.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: sarkozy lumea