x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nicoleta Svârlefus: „Totul pare să se afle la extreme în 2011”

Nicoleta Svârlefus: „Totul pare să se afle la extreme în 2011”

de Oana-Maria Baltoc    |    17 Feb 2011   •   21:15
Nicoleta Svârlefus: „Totul pare să se afle la extreme în 2011”

• Cum s-a născut pasiunea pentru Astrologie?
Am avut înclinaţie dintotdeauna către astfel de domenii. Astrologia ştiu că mă pasionează încă din adolescenţă. A fost o afinitate, pur şi simplu. Nu a existat un moment anume în care am început să cred în Astrologie, dar a existat un moment în care am început să o studiez serios. Asta se întâmpla prin 2002, când au avut loc în viaţa mea schimbări spectaculoase.

• Ai avut îndrumători într-ale Astrologiei?
Au fost oameni care m-au inspirat în ale Astrologiei, însă îndrumători sau mentori nu am avut. Şcoli de Astrologie nu existau, până şi cărţile tipărite în limba română erau puţine la număr. Prin urmare, am fost autodidact în mare parte.

• Stomatologia ai făcut-o tot din pasiune?
Să spunem că am făcut-o cu plăcere, dar am simţit dintotdeauna că nu e asta calea mea.

• Înţeleg că astrologia te-a prevenit în legătură cu anumite decizii pe care le-ai luat. Cum este povestea colaborării la matinalul pe care Capatos şi Cristina Cioran l-au realizat la Antena 1.
Astrologia îţi oferă o mulţime de răspunsuri şi este un adevărat maestru spiritual, dacă ştii cum să o abordezi. Am privi-o limitativ însă, dacă ne-am rezuma doar la previziuni. E adevărat că pot să văd direcţiile posibile ale unor evenimente sau experienţe, iar asta mă ajută să le gestionez mult mai bine. În privinţa colaborării cu „Dimineaţa devreme cu Capatos şi Cioran”, bănuiesc că te referi la previziunea pe care am făcut-o, încă din prima mea zi de lucru, cu privire la o schimbare majoră care avea să apară în viitorul apropiat. Cred că le-am spus atunci colegilor mei că undeva în decembrie, adică peste trei luni, „ceva se va întâmpla cu emisiunea. Fie se va modifica formatul, fie echipa, fie emisiunea nu va ma fi”. Şi aşa s-a întâmplat. În decembrie, emisiunea a fost scosă din grilă.

• Consulţi harta astrală când trebuie să iei decizii importante?
Îmi consult destul de rar harta şi asta se întâmplă când traversez perioade mai tensionate. Şi chiar nu e indicată dezvoltarea unei dependenţe în acest sens. Unde ar mai fi libertatea alegerii, dacă ne-am ghida mereu după ceva, orice ar fi acel ceva? Cum spuneam, Astrologia este un instrument fabulos pentru cei care vor să se cunoască, să-şi acceseze potenţialul, să afle informaţii preţioase despre darurile pe care le au, să-şi însuşească nişte lecţii, să gestioneze mai uşor perioadele de criză. Degeaba ştii ce te aşteaptă, dacă nu ştii la ce-ţi foloseşte o anumită experienţă şi nu primeşti mesajul subtil al acesteia.

• Ai reuşit să depăşeşti momente grele în viaţă apelând la Astrologie?
Am reuşit să le înţeleg sensul, să le accept, să-mi păstrez încrederea că totul are un sens. Şi da, Astrologia m-a ajutat în acest sens, a contribuit la evoluţia mea.

• Susţii, de asemenea, seminarii de life coaching. Sunt românii receptivi la ceea ce ţine de autocunoaştere, de dezvoltare personală?
 Românii au avut dintotdeauna afinitate pentru zona asta, e în structura lor. Iar în ultima vreme, numărul celor interesaţi de spiritualitate, autocunoaştere şi dezvoltare personală este din ce în ce mai mare. Traversăm vremuri istorice, sacre. Omenirea trece printr-o criză spirituală, printr-o transformare drastică, aşa că nu e de mirare că interesul pentru cursuri, cărţi sau alte resurse de acest gen este în creştere.

• Ce poţi să ne povesteşti despre numele tău de familie, Svârlefus?
Are o rezonanţă interesantă.
Ştiu istoria acestui nume de origine pur moldovenească. Străbunicul soţului meu a fost îndrăgostit de o fată. Odată a aruncat (zvârlit) cu fusul după ea şi a rănit-o. De atunci i s-a spus „a lu’ Svârlefus”. Svârlefus înseamnă de fapt aruncă fus.

• Am văzut că foarte mulţi telespectatori îţi scriu pe forumul dedicat emisiunii „Harta vieţii”, pe site-ul Antenei 2, apelând la ajutorul tău. Care este relaţia ta cu telespectatorii?
Ţin legătura cu ei şi le răspund atât cât pot. Sunt foarte mulţi telespectatorii care solicită adevărate consultaţii astrologice. Evident că nu le pot răspunde tuturor, n-aş putea să o fac nici dacă n-aş avea nici o altă ocupaţie. În plus, o astrogramă nu se întocmeşte şi mai ales nu se interpretează cât ai bate din palme. Celorlalţi, care cer sprijin de altă natură, care au întrebări legate de emisiune sau solicită anumite informaţii cu privire la temele abordate sau invitaţi, le răspund cu drag. Îmi place să ţin legătura cu oamenii, mai ales că în televiziune mă desparte de ei „sticla” şi îmi lipsesc privirile, prezenţa lor şi feedback-ul direct pe care-l am la seminarii sau consultaţii. De cele mai multe ori, îmi imaginez că îi privesc în ochi, că sunt acolo, cu mine.

• Cum se prezintă anul acesta din punct de vedere astrologic?
2011 este un an pe care mulţi dintre noi nu-l vom uita niciodată. Tumultuos, cu multe schimbări, dar şi cu multe oportunităţi. Totul pare să se afle la extreme, totul va părea că se derulează cu o viteză uluitoare, mai ales în lunile de primăvară. Ca şi când ne aflăm într-un mountaigne rousse, deci trecem prin toate emoţiile posibile şi le trăim cu maximum de intensitate. Începând din iulie, lucrurile se mai liniştesc şi sunt semne bune din punct de vedere financiar şi material.

• Poţi spune că astrologia este un business bănos în România, cel puţin în ceea ce te priveşte?
Poate fi un business bănos. Depinde de fiecare astrolog, de priceperea lui, de frecvenţa consultaţiilor, de numărul de clienţi etc. Depinde de mulţi factori. Eu, spre exemplu, ofer destul de rar consultaţii, deci pentru mine nu pot spune că e un business.

• Astronomul Parke Kunkle a declarat că în horoscop ar trebui introdus un nou semn zodiacal: Ophiuchus (zodia Şarpelui) - teorie care ar fi apărut încă din 1970, în lucrările lui Stephen Schmidt. Kunkle a argumentat că noile schimbări ar trebui făcute în horoscop, deoarece în cei 3.000 de ani de la apariţia Astrologiei, poziţia Pământului în raport cu Soarele s-a modificat. Ce părere ai despre acest lucru?
Din când în când mai apare câte o dispută între astronomi şi astrologi. În ce mă priveşte, există douăsprezece zodii, care se verifică în continuare în practică. Ophiuchus este o constelaţie veche de când lumea, dar ea intersectează ecliptica doar pe o mică porţiune, ceea ce înseamnă că nu poate fi luată în calcul ca zodie.

• La un moment dat, în 2008, ai făcut o declaraţie legată de relaţia dintre Dani Oţil şi Mihaela Rădulescu. Spuneai atunci, conform astrogramei, ca cei doi se înţeleg mai mult pe plan sexual şi ofereai şi un termen de şase luni până la destrămarea relaţiei: „Dacă există acest aspect în astrograma unui cuplu, acesta îi va ţine cumva împreună, dincolo de neînţelegerile de pe celelalte planuri. Mă tem că la ei sunt destul de multe neînţelegeri şi că această relaţie nu va dura... E o relaţie foarte complicată”. Pot interveni schimbări semnificative în harta astrologică? Care poate fi explicaţia atunci când un lucru nu iese aşa cum au arătat astrele la un moment dat?
Hm, termenul de şase luni nu a fost oferit de mine. De altfel, eu nu prea dau verdicte. Spun ce văd şi ce ar putea fi posibil. În ce priveşte analiza pe care am făcut-o atunci, în cadrul emisiunii „Un show păcătos”, fără să am datele complete şi aventurându-mă oarecum, îmi menţin părerea că este o relaţie incomodă şi depinde doar de ei cum o gestionează. De altfel, ştim cu toţii că Mihaela şi Dani au trecut prin multe încercări. Însă uneori, relaţii cu o compatibilitate slabă pot evolua admirabil, dacă cei doi au suficientă înţelepciune. Apoi, astrele arată un potenţial, dar oamenii sunt cei care aleg. Pe principiul „astrele predipun, omul dispune”. Oricum, eu le doresc să le fie bine, indiferent ce alegeri fac, pentru că îmi sunt foarte dragi amândoi.

×
Subiecte în articol: fun