x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Numerele şi conturile unor VIP-uri britanice, găsite într-un celular cumpărat pe eBay

Numerele şi conturile unor VIP-uri britanice, găsite într-un celular cumpărat pe eBay

07 Mai 2008   •   00:00

Gail Lynch, originară din Newcastle, nu se aştepta la o asemenea surpriză atunci cînd a cumpărat telefonul mobil de la un vînzător online.

Gail Lynch, originară din Newcastle, nu se aştepta la o asemenea surpriză atunci cînd a cumpărat telefonul mobil de la un vînzător online. În memoria telefonului ea a găsit numerele personale ale ducelui şi ducesei de York, ale liderului conservator David Cameron, precum şi ale mai multor personaje politice sau din lumea televiziunii şi afacerilor, precum şi pin-urile şi password-urile unor conturi din Elveţia, notează Corriere della Sera, citat de Rompres. ''Este incredibilă cantitatea detaliilor care au fost lăsate în interiorul celularului pe care l-am cumpărat, a relatat doamna ziarului Daily Mirror. Părea un fel de Who's who al Partidului Conservator, dar erau şi detalii personale despre unii membri ai familiei regale, ca de pildă numerele secretarelor prinţului Andrew şi ale lui Sarah Ferguson, numerele altor persoane foarte influente care nu cred că vor fi fericite să afle că datele lor private au devenit de domeniu public. Acest gen de informaţii trebuia cu siguranţă eliminat înainte de a scoate telefonul mobil la vînzare pe eBay''.

 

Printre numerele care nu mai sunt ''top secret'' se numără şi cele ale prezentatorului foarte cunoscutei emisiuni de divertisment a BBC 'Top Gear', Jeremy Clarkson, ale regizorului Jeremy Brock, ale lordului Chidlington, şi a foarte numeroşi oameni de afaceri, nu numai englezi. ''Am făcut o cercetare pe internet - a continuat d-na Lynch - iar adresele pe care le am în celular corespund toate. Am şters o parte a memoriei, dar continuă să îmi sosească e-mail-uri şi, ca şi cum nu era de-ajuns, am găsit şi amănunte despre unele conturi bancare din Elveţia şi informaţii personale despre proprietarul anterior al celularului (un om de afaceri din Oxfordshire), informaţii care trebuiau şterse. Oricum, dacă acest mobil ar fi căzut în mîini greşite, ar fi putut fi folosit pentru vreo înşelătorie''.

×
Subiecte în articol: magazin