x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O caracatiţă a evadat din acvariu şi a ajuns în Oceanul Pacific

O caracatiţă a evadat din acvariu şi a ajuns în Oceanul Pacific

06 Mar 2017   •   15:55
O caracatiţă a evadat din acvariu şi a ajuns în Oceanul Pacific

O caracatiţă care trăia în Parcul Acvatic Naţional din Noua Zeelandă a profitat de neatenţia îngrijitorilor şi a evadat.

Inky, acesta fiind numele caracatiţiei, s-a fpcut nevăzută după ce un îngrijitor nu a acoperit etanş acvariul în care era ţinută cefalopoda.

A doua zi dimineaţă când nu au mai văzut-o pe Inky, îngrijitorii s-au uitat de jur împrejur dar nu au mai găsit decât urmele ventuzelor care duceau la o scurgere îngustă. Managerul acvariului a declarat că scurgerea respectivă se varsă în Pacific, ceea ce îl face să creadă că Inky se află acum în libertate.

Evadarea din "Închisoarea Îngerilor" a avut loc în urmă cu o lună, însă anunţul oficial a fost făcut de abia săptămâna trecută.

Inky a ajuns în acvariul din Noua Zeelandă în anul 2014 după ce a a fost prins accidental într-o plasă perscărească din care acauză era plin de răni atât pe corp cât şi pe tentacule.

Curatorul acvariului a declarat la vremea respectivă că Inky s-a obişnuit să trăiască în acvariu dar că îngrijitorii vor trebui să îl ţină ocupat pentru că altfel va începe să se plictisească, aceste animale fiind deosebit de inteligente.

Sursa: Washington Post

×