x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O familie de romani se lupta cu Primaria New York pentru a nu fi evacuata de pe barca pe care locuieste

O familie de romani se lupta cu Primaria New York pentru a nu fi evacuata de pe barca pe care locuieste

26 Oct 2008   •   00:00

O familie de imigranti din Romania, ce locuieste de 18 ani pe o barca pe East River in New York, este amenintata cu evacuarea de autoritatile din metropola.



Primaria din New York sustine ca Elena si George Anton, impreuna cu fiul lor, Edward, nu au dreptul sa locuiasca in barca ancorata in Flushing Bay, in apropiere de aeroportul La Guardia si i-a dat in judecata la inceputul lunii septembrie. Romanii acuza insa municipalitatea de discrimare si afirma ca e dreptul lor sa ramana pe barca.

Familia Anton locuieste pe barca ancorata la World's Fair Marina, in Flushing Bay, de 18 ani, la putin timp dupa ce ajunsesera in America venind din Romania. "Am pierdut tot in Romania si am inceput o noua viata in Statele Unite", a marturisit Elena pentru presa din New York. "Nu am venit aici sa fim vagabonzi si sa traim pe ajutor de la stat. Vrem sa locuim in aceasta tara in mod onorabil", a declarat romanca, in timp ce George Anton a afirmat ca "a ales sa locuiasca pe barca deoarece e un om liber".

"Am ales sa locuiesc pe barca deoarece sunt un om liber"

 Familia Anton a inchiriat un spatiu la debarcader pe care sustin ca-l platesc inca din 1990, atunci cand fiul lor Edwars avea doar un an. "Ne-am mutat aici deoarece doream o existenta linistita", afirma ei.

Ambarcatiunea pe care locuiesc sotii Anton, impreuna cu fiul lor, are 10 metri lungime si include doua incaperi pe care romanii le incalzesc cu radiatoare. In timpul zilei, George, care obsnuia sa lucreze ca depanator de aparate X-ray, sculpteaza modele de barci din mahon.

Elena lucreaza ca si bibliotecara in Mahhattan, in timp ce Edward, in varsta de 19 ani, este mecanic.

Dati in judecata, romanii sustin ca sunt discriminati
Pe 10 septembrie, avocatii municipalitatii au depus o plangere impotriva romanilor la Curtea Suprema din Queens, in care ii acuza pe acestia ca incalca legile care interzic unei persoane sa locuiasca pe debarcader. In plus, barca romanilor nu are motor si e imobila, lucru ce contravine regulilor stabilite pentru World's Fair Marina. Primaria sustine, de asemenea, ca familia Anton arunca gunoiul in golful Flushing si ii solicita 7.800 de dolari pentru taxe si plata facturilor la electricitate.

Romanii afirma insa ca situatia s-a schimbat in ultimii ani, dupa ce Primaria a preluat controlul asupra debarcaderului de la o companie privata. George Anton a declarat ca autoritatile au refuzat sa mai primeasca banii de chirie si de electricitate si nu le-a dat nicio cheie de acces de la poarta complexului.

"Este pur si simplu discrimare", a declarat Anton, dand ca exemplu debarcaderul municipalitatii de la strada 79 din Manhattan, de pe raul Hudson, unde cateva zeci de persoane locuiesc permanent in cele 52 de barci ancorate la Boat Basin.
www.hotnews.ro

×
Subiecte în articol: barca anton lumea