x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O pisică a supravieţuit de două ori încercărilor de eutanasiere

O pisică a supravieţuit de două ori încercărilor de eutanasiere

05 Ian 2012   •   17:03
O pisică a supravieţuit de două ori încercărilor de eutanasiere

O pisica fara stapan, care ajunsese intr-un adapost din West Valley, SUA, a supravietuit de doua ori incercarilor de eutanasiere la care a fost supusa.

Pentru ca nimeni nu adoptase pisica in termen de 30 de zile, lucratorii adapostului au luat decizia de a o eutanasia, conform cu normele locale.

Andrea (numele de acum al pisicii) a fost dusa in camera de gazare (procedura in care este folosit monoxidul de carbon). Cand a fost scoasa, pisica prezenta semne de viata, asa ca a urmat o noua incercare. De data aceasta pisica parea moarta, asa ca a fost pusa intr-un sac de plastic si bagata intr-un congelator.

Cand a fost verificata din nou, insa, muncitorii de la adapost au descoperit ca pisica vomase in punga si si-au dat seama ca nu era moarta. Andrea a supravietuit si hipotermiei care se instalase.

Adapostul nu a mai incercat si a treia eutanasiere, luand decizia de a o pastra pe Andrea in viata.

Pisica a fost adoptata de Janita Coombs, un voluntar la asociatia Community Animal Welfare Society.

"Evident ca este o luptatoare. Are o vointa de a trai extraordinara", a declarat aceasta.

Janita Coombs spera acum sa foloseasca exemplul pisicii Andrea pentru a schimba legile in statul Utah privind eutanasierea animalelor.

Aceasta spera ca metoda gazarii cu monoxid de carbon sa fie schimbata cu injectia letala, o metoda mai ieftina si mai eficienta.

×