x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Obama, cuvânt de ordine şi la MTV Europe Music Awards

Obama, cuvânt de ordine şi la MTV Europe Music Awards

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Noi 2008   •   00:00
Obama, cuvânt de ordine şi la MTV Europe Music Awards

Vechi şi nou, constanţă în muzică şi schimbare în politică sau pe scurt “obamamania” şi “beatlemania” s-au împletit joi la Liverpool, în “ţara” beatleşilor, cu ocazia celei de-a 15-a ediţii a galei MTV Europe Music Awards, scrie Reuters, citat de Agerpres. Ahhh, era să uit. Nu totul a fost chiar OK, aşa cum spun organizatorii. De pildă, Katy Perry, prezentatoare a evenimentului, mi-a cariat urechile, cum puţine dintre pipiţele autohtone au reuşit să o facă, în timpul recitalului susţinut. 



Un spectacol organizat aproape perfect, în nota obişnuită, şi după care Pink, Kanye West şi Britney Spears au avut ce premii duce acasă, iar pe scenă au urcat pentru a întreţine atmosfera muzicală o serie de nume sonore, printre care Beyonce, Kid Rock şi Paul McCartney. Chiar şi în absenţă, preşedintele american ales a reuşit să se impună ca starul galei. Solista Katy Perry, gazda galei şi câştigătoare a premiului la categoria “Best new act”, a apărut pe scenă purtând o rochie imprimată cu chipul lui Obama şi cu mesajul: “Poate că acum europenii ne vor iubi din nou”. Co-prezentatorul spectacolului, solistul Jared Leto, nu a făcut notă discordantă, purtând un tricou imprimat cu chipul lui Obama şi încurajându-i pe cei 10.000 de spectatori ai evenimentului găzduit de Echo Arena din Liverpool să strige “Felicitări Barack!”.

Mândria de a fi din Liverpool a spectatorilor a fost pe deplin alimentată de prezenţa pe scenă a lui Paul McCartney, care a primit premiul “Ultimate legend” din partea solistului trupei U2, Bono. Acesta i s-a adresat fostului basist al trupei The Beatles cu titlul de “Sfântul Paul McCartney” şi a adăugat că acesta este singura persoană prezentă pe Echo Arena, a cărui creaţie muzicală este nemuritoare. “Iată omul care a inventat fişa postului în meseria mea”, a mai declarat Bono despre McCartney. Discursul susţinut de McCartney în momentul acceptării premiului a fost însă mai modest. “Doresc să le mulţumesc mamei şi tatălui meu”, a declarat el în uralele mulţimii, adăugându-i pe lista de mulţumiri şi pe ceilalţi membri ai trupei The Beatles dar şi pe “toţi cei din Liverpool”. McCartney a încheiat într-o notă devenită obişnuită pentru seara de 6 noiembrie, mulţumindu-le americanilor că l-au votat pe senatorul Obama. În culise, McCartney a reamintit că are o melodie pe care crede că noul preşedinte american o poate dedica soţiei sale, Michelle Obama - balada “Michelle”.

Pe scenă au mai urcat pentru a cânta Beyonce, The Killers, Pink şi Kanye West, acesta din urmă susţinând un duet pe piesa “American Boy” cu solista britanică Estelle. Kanye West a fost la cea de-a doua apariţie pe scena unei gale MTV Music Awards, de această dată el a venit însă invitat, după ce în 2006, la Copenhaga, a sărit pe scenă din public, enervat că nu a primit premiul la categoria “Best video” pe care considera că i se cuvine şi declarând în faţa spectatorilor că: “dacă nu am câştigat înseamnă că această gală şi-a pierdut credibilitatea”. De această dată West a jucat rolul gentlemanului perfect şi a acceptat premiul la categoria “Ultimate urban act” cu politicoasa menţiune că îl dedică fanilor săi. Britney Spears, aflată în plină revenire muzicală după momentele grele prin care a trecut odată cu divorţul de Kevin Federline şi pierderea custodiei asupra celor doi copii pe care îi are cu acesta, a obţinut premiile la categoriile “Best act of 2008” şi “Best album” cu LP-ul “Blackout”.

Piesa lui Pink, “So What”, a câştigat premiul pentru “melodia care provoacă dependenţă”. Trupa germană Tokio Hotel a primit titlul de “Headliners of the year”, iar formaţia 30 Seconds to Mars a “încasat” două premii la categoriile “Rock out” şi respectiv “Best video”. Premiul la categoria “Best act ever” i-a revenit veteranului Rick Astley.

×
Subiecte în articol: lumea mccartney