x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Olimpism - Vladimir Putin aduce Olimpiada de Iarnă in Rusia

Olimpism - Vladimir Putin aduce Olimpiada de Iarnă in Rusia

de Corina Andriuta    |    05 Iul 2007   •   00:00
Olimpism  -  Vladimir Putin aduce Olimpiada de Iarnă in Rusia

Concepţia novatoare şi entuziasmul preşedintelui rus Vladimir Putin au fost factorii decisivi care au stat la baza alegerii staţiunii Soci, de la Marea Neagră, ca gazdă a Olimpiadei de Iarnă din 2014.


Concepţia novatoare şi entuziasmul preşedintelui rus Vladimir Putin au fost factorii decisivi care au stat la baza alegerii staţiunii Soci, de la Marea Neagră, ca gazdă a Olimpiadei de Iarnă din 2014.

Membri Comitetul Internaţional Olimpic au fost nevoiţi, in finală, să aleagă intre oraşele Soci (Rusia) şi Pyeongchang (Coreea de Sud). Anterior, in prima rundă a votului secret, a fost eliminat oraşul Salzburg (Austria). "Am avut de ales intre Salzburg, care este considerat paradisul european al sporturilor de iarnă, şi Soci care a venit un argument foarte solid, noul proiect al complexului, unul foarte novator, in timp ce Pyeongchang a recunoscut că olimpismul ii va oferi doar noi premise pentru reconciliere in Peninsula Coreeană. Majoritatea membrilor CIO au votat pentru varianta novatoare", a declarat Thomas Bach vice preşedintele CIO. Rezultatul obţinut este un merit al preşedintelui rus Vladimir Putin care a făct un lobby activ pentru oraşul Soci. De asemenea el i-a impresionat pe membrii CIO, vorbind in două limbi, franceză şi engleză, in momentul in care a ţinut pledoaria finală pentru oraşul rus. Conform topnews.ru, liderul de la Kremlin s-a deplasat personal in Guatemala pentru a le promite membrilor Comitetului Olimpic că jocurile de iarnă din 2014 se vor bucura de o organizare perfectă şi de cantităţi suficiente de zăpadă. Putin a fost şi cel care a condus delegaţia care a făcut prezentarea finală a oraşului căştigător, in faţa Comitetului Olimpic.

×
Subiecte în articol: magazin