x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun OMV a redus cu 90% livrările de gaz rusesc către Austria

OMV a redus cu 90% livrările de gaz rusesc către Austria

06 Ian 2009   •   00:00

Grupul petrolier şi de gaze austriac OMV a anunţat că numai 10% din gazul rusesc prevăzut a fost livrat către Austria în această dimineaţă, compania urmând să recurgă la rezerve, informează AFP, citată de Agerpres.



"În condiţiile actuale meteorologice şi de consum, aprovizionarea cu energie a Austriei va fi asigurată', restul de 90% urmând a fi 'compensat prin apel la rezervele" constituite de o filială a OMV, EconGas, adică 1,7 miliarde de metri cubi, a indicat grupul austriac, într-un comunicat.
Potrivit OMV, Gazprom a anunţat în cursul nopţii o reducere de 30-40%, însă către ora 07.00, livrările au scăzut la 10 procente din volumul prevăzut. OMV s-a asociat cu Gazprom pentru a-şi dezvolta platforma de distribuţie în Austria, una din cele mai importante trei din Europa continentală, cu 17,7 miliarde de metri cubi în 2007, potrivit cifrelor companiei. Strcutura, denumită Central European Gas Hub (CEGH), mai deserveşte Germania, Italia, Franţa, Slovenia, Croaţia şi Ungaria. OMV vinde de asemenea 5,3 miliarde de metri cubi prin intermediul filialei sale române Petrom, notează AFP. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea