x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Oops! Obama şi-a dat verigheta la reparat

Oops! Obama şi-a dat verigheta la reparat

de Sînziana Stancu    |    13 Sep 2010   •   00:00

Cuplul prezidenţial american are, în funcţie de ocazie, verighete "detaşabile".



Ziua de vineri a preşedintelui american Barack Obama s-ar fi putut numi "vinerea neagră". În toiul unei conferinţe de presă, când gesticula pentru a-şi întări spusele, ochii vultureşti ai reporterilor au văzut că de pe inelarul preşedintelui lipsea verigheta.

Asta da ştire, căci restul conferinţei aproape că nu a mai contat. Aproape toată presa s-a concentrat până la obsesie pe lipsa suspectă a verighetei de pe degetul şefului de la Casa Albă, iar pe internet au circulat şi imagini video de la conferinţă.

Ziariştii, care nu l-au întrebat pe loc pe Obama de ce nu mai poartă verighetă, au preferat să facă senzaţie în ziare, unde au comentat subiectul dându-şi cu presupusul în fel şi chip şi legând întâmplarea, între altele, şi de o parte din vacanţa prezidenţială petrecută cu familia "ruptă-n două" chiar de ziua preşedintelui, când "Prima Doamnă",  Michelle, şi-a luat fiica cea mică şi a plecat pentru o săptămână în Spania, la invitaţia casei regale spaniole.

Sătulă de tot soiul de comentarii şi presupuneri şi considerând că presa a abuzat de "incident", Casa Albă a dat, până la urmă, o explicaţie : "În afară de curăţatul periodic, de întreţinere, pe care îl necesită bijuteriile, verigheta preşedintelui, care are şi un model sofisticat, necesită câteva mici reparaţii". Administraţia prezidenţială nu a dat alte amănunte.


MODELE DIFERITE
În 2009, cotidianul New York Times decria verigheta lui Barack Obama ca având "o lucrătură din aur foarte complicată, tradiţională, provenind din Indonezia, ţară în care preşedintele a trăit de când avea 6 ani şi până când a împlinit 10 ani".

Dar verighetele soţilor Obama nu sunt la fel. Michelle are una simplă, fără nici un model special sau încrustaţii. În plus, cuplul nu pare să se sinchisească de regulile portului verighetei, cum fac cuplurile căsătorite care poartă asemenea însemne. Şi, până la urmă, Michelle a fost văzută de multe ori fără verighetă pe deget, locul acesteia fiind luat, mai ales cu ocazia diferitelor recepţii oficiale, de câte un inel pentru cocktail, care să meargă mai bine cu celelalte podoabe sau veşminte pe care le purta în seara respectivă. Aşa s-a petrecut inclusiv la balul de inaugurare de la Casa Albă, când Michelle a purtat, în loc de verighetă, un inel de seară argintiu, asortat cu cerceii.

×
Subiecte în articol: lumea