x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Operatorii aerieni europeni vor fi obligaţi să includă toate costurile şi taxele în preţul afişat

Operatorii aerieni europeni vor fi obligaţi să includă toate costurile şi taxele în preţul afişat

30 Oct 2008   •   00:00

Companiile aeriene din Uniunea Europeană (UE) vor fi obligate să includă toate taxele şi costurile suplimentare în preţul afişat al biletelor, potrivit noii legislaţii din domeniu, care va intra în vigoare sâmbătă, transmite Reuters.



Noile reglementări conferă statelor UE puteri suplimentare în prevenirea eventualelor falimente ale companiilor aeriene.

"Operatorii vor fi obligaţi să includă toate taxele şi costurile în preţul final al biletului în momentul în care fac publice preţurile. Acest lucru înseamnă o transparenţă completă, nu vor mai exista taxe, costuri sau comisioane ascunse", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Normele împiedică transportatorii să practice preţuri diferite de la un site la altul şi obligă companiile nou-înfiinţate să raporteze date mai detaliate privind resursele de finanţare pentru a reduce riscurile de faliment.

"Dacă o companie de transport aerian nu este capabilă să-şi îndeplinească obligaţiile pentru o perioadă de 12 luni, autorităţile îi vor suspenda sau revoca dreptul de a mai opera zboruri", a precizat oficialul.

Noile reguli intervin într-un moment în care companiile aeriene se luptă cu preţurile ridicate la combustibil, cu cererea scăzută pentru servicii şi impactul crizei creditelor asupra lichidităţilor.

Peste 30 de operatori aerieni au falimentat de la începutul anului, iar un număr similar ar putea avea probleme grave în următoarele luni, în contextul în care cererea se va diminua pe perioada sezonului de iarnă.

Reglementările UE includ proceduri de urgenţă pentru înlocuirea companiilor falimentare ce operează în regiuni izolate sau insule, zone ce depind de transportul aerian pentru supravieţuirea economică.

×
Subiecte în articol: lumea