x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Oslo, venim!

Oslo, venim!

de Adriana Paduraru Vaduva    |    21 Mai 2010   •   00:00
Oslo, venim!

România intră în competiţia Eurovision în cea de-a doua semifinală, care are loc la 27 mai. Şi dacă totul merge aşa cum speră cei doi reprezentanţi ai ţării noastre, Paula Seling şi Ovi, finala de pe 29 mai ar trebui să ne bucure.

● Prin ce ţări aţi promovat melodia "Playing with Fire" şi unde s-a bucurat de cel mai mare succes?

Turneul de promovare a piesei a început în Moldova, a trecut prin Bulgaria şi Macedonia, prin Belgia, Turcia şi apoi în UK. Cu diferite particularităţi, am fost primiţi foarte bine în toate ţările vizitate şi suntem chiar curioşi să vedem ce influenţă va avea strădania noastră asupra voturilor.


● Ne poţi spune ceva despre show-ul vostru pe scena din Oslo?

Show-ul nostru pune accent pe "competiţia" dintre doi muzicieni, pianişti şi vocalişti, energie izvorâtă din dorinţa de cucerire, de apropiere, pe scenă. Ovi şi cu mine jucăm rolurile unor îndrăgostiţi care se tachinează, se duelează din dragoste, energie transpusă în plan muzical prin partiturile de dificultate pe care le interpretăm amândoi. Joaca noastră cu focul este sugerată şi de apropierea noastră pe scenă, dar şi de scenografia creată. Cert este că la final "dansăm" pe ritmurile iubirii şi ne încălzim cu focul inimilor noastre.


● Faptul că Ovi este "norvegian" vă va avantaja?

Eu cred că faptul că Ovi este şi norvegian ne ajută deja prin felul de a privi lucrurile, prin modalitatea profesionistă şi occidentală de a privi muzica şi scena. Experienţa lui în Norvegia, apropierea de publicul de acolo alăturate determinării şi profesionalismului echipei noastre vor fi, cu siguranţă, lucruri importante care ne vor ajuta mult.


● Ovi chiar a declarat că e gata să parieze pe victoria finală la Oslo. Tu eşti la fel de sigură de victorie?

Mi se pare adorabil optimismul lui... Eu am fost întotdeauna mai reţinută în declaraţii, mai precaută, însă sunt gata să vă spun că suntem mai pregătiţi ca oricând!


● Ce te-a determinat să participi şi a cincea oară la selecţia naţională?

Piesa, în primul rând. Trebuie să precizez faptul că Eurovision este un concurs de creaţie, unde compozitorii îşi aleg interpreţii care vor să le cânte piesa. Eu am avut onoarea să fiu aleasă de compozitori de trei ori până acum, iar o dată am compus cântecul cu care am participat. Acum, a cincea oară, Ovi mi-a propus această colaborare care mi s-a părut foarte interesantă, o oportunitate de a crea un moment memorabil pe scenă. Piesa a pornit de la un concept clar, o competiţie vocală şi pianistică şi, pentru că ştiam că aşa ceva nu prea s-a făcut, am simţit o şansă în plus. Sper să nu ne părăsească şansa nici în continuare.


● Ai participat şi ai câştigat Cerbul de Aur. Ai altfel de emoţii înaintea Eurovisionului faţă de Cerb?

Ştiu că responsabilitatea este foarte mare, atenţia Europei este îndreptată asupra ta şi poate că stresul este şi mai mare. Din fericire, a trecut suficient de mult timp de la Cerbul de Aur, astfel încât să pot spune că experienţa şi autostăpânirea şi-au spus cuvântul în atâtea apariţii scenice. Nu ştiu ce voi simţi pe scenă, însă pot să cred că totul va fi perfect.

×
Subiecte în articol: vedete