x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pachet "all-inclusive" pentru cupluri de lesbiene: turism şi procreaţie asistată

Pachet "all-inclusive" pentru cupluri de lesbiene: turism şi procreaţie asistată

17 Iun 2009   •   00:00
Pachet "all-inclusive" pentru cupluri de lesbiene: turism şi procreaţie asistată

Soare, mare, ''paella'' şi procreaţie asistată. Toate acestea constituie un pachet turistic 'all inclusive' special, destinat cuplurilor de lesbiene şi conceput de o agenţie spaniolă de voiaj specializată şi de o clinică ginecologică de pe Costa del Sol din Spania.



Pachetul prevede un tratament de procreaţie asistată - donaţie de ovocite şi spermă, adopţie de embrioni, inseminare artificială, fecundare in vitro - pentru cuplurile de lesbiene, informează revista italiană Panorama, citată de Agerpres. Alături de turism se află şi posibilitatea de a concepe un copil care, în Spania, datorită legislaţiei privind cuplurile homosexuale aprobată de guvernul Zapatero, prezintă mult mai puţine obstacole birocratice decât în alte ţări din Europa. Astfel, agenţia ''Rainbow Tourism'' oferă şi ajutor pentru obţinerea certificatului de căsătorie pentru cupluri de acelaşi sex.

Oferta are două părţi separate, ''pachetul bebeluş'' cu tratamentul ginecologic, şi pachetul vizite turistice, sejururi în hoteluri de pe coasta oraşului Alicante, vizite în centre de frumuseţe şi Spa, care durează circa opt zile şi are un preţ care variază între 1.000 şi 7.000 de euro. Aşa cum a explicat directoarea agenţiei ''Rainbow Tourism'', Maria José Rico, oferta se adresează mai ales femeilor britanice, deoarece se garantează anonimatul donatorului masculin, lucru care în Marea Britanie nu este permis din 2005. Dar pachetul va fi promovat şi pentru cupluri lesbiene italiene, germane, elveţiene şi austriece, unde legislaţia este mai rigidă, precum şi în SUA şi Canada unde costurile sunt mult mai mari.

Oferta spaniolă va fi lansată la târgul de turism de la Londra din 9-12 noiembrie şi va fi adresată tuturor ţărilor menţionate. ''Ne-am specializat în acest tip de tratamente de 25 de ani'', a declarat pentru revista Panorama medicul Sofia Sanz de la clinica Bernabeu, care a precizat: ''De câţiva ani am remarcat o creştere a cuplurilor de lesbiene şi femei singure care solicită acest tratament''.

Potrivit medicului spaniol, preţul pachetului medical variază în funcţie de tratamentul cerut, dar ''este important ca pacientele să se simtă îngrijite şi răsfăţate într-un moment atât de important al vieţii lor. Din acest motiv, colaborarea cu agenţia de turism se poate dovedi foarte utilă''. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea