x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Palatul Elysee / Nicolas şi Cecilia Sarkozy divorţează

Palatul Elysee / Nicolas şi Cecilia Sarkozy divorţează

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Oct 2007   •   00:00
Palatul Elysee / Nicolas şi Cecilia Sarkozy divorţează

Presa franceză nu aşteaptă decăt unda verde de la palatul prezidenţial pentru a anunţa ceea ce, pentru unii, nu mai este de mult un secret: divorţul cuplului prezidenţial Nicolas şi Cécilia Sarkozy, considerat "cea mai glamour" pereche din căte a dat Palatul Elysée, relatează tdg.ch, citat de mediafax.

Presa franceză nu aşteaptă decăt unda verde de la palatul prezidenţial pentru a anunţa ceea ce, pentru unii, nu mai este de mult un secret: divorţul cuplului prezidenţial Nicolas şi Cécilia Sarkozy, considerat "cea mai glamour" pereche din căte a dat Palatul Elysée, relatează tdg.ch, citat de mediafax.

A PLECAT. Presa din Hexagon aşteaptă un comunicat de la Elysée sau o declaraţie a Céciliei Sarkozy pentru a publica titlurile de o şchioapă pe pagina intăi. Paginile sunt deja pregătite, a confirmat redactorul-şef al unei mari reviste, pentru cotidianul elveţian Tribune de Géneve. Informaţia este aşteptată de vinerea trecută, dar pănă in prezent nu s-a intămplat nimic. Jurnaliştii francezi au urmărit-o pe prima doamnă a Franţei pănă la Geneva, după ce au aflat, după multe verificări, că ea s-a refugiat aici timp de trei săptămăni. Protejată de gărzile de corp, doamna Sarkozy a petrecut două nopţi la hotelul La Réserve, exact in momentul in care in Franţa era in toi polemica referitoare la rolul jucat de ea in eliberarea infirmierelor bulgare. Nu este exclus, scrie site-ul ziarului elveţian, ca ea să fi stat acolo şi altădată sau să fi prevăzut şi alte sejururi. Mai mult, ziarul susţine că Cécilia Sarkozy a plătit, pentru două nopţi, doar o sumă cuprinsă intre 1.090 şi 3.130 de euro. In ultimele zile, in orice caz, ea nu a stat la Geneva, ci la Londra.

COMPORTAMENT. Absenţele primei doamne a Franţei incep să pună mari probleme serviciilor de protocol. Acest lucru s-a putut vedea in Statele Unite, unde Cécilia a refuzat să vină la seara oferită de familia Bush, pretextănd o durere de găt, şi, mai recent, cănd a refuzat să meargă in Bulgaria, unde era, totuşi, foarte aşteptată. Problemele cuplului prezidenţial nu mai sunt de domeniul privat. Totuşi, presa franceză incă nu ştie cum să abordeze subiectul. "Să fie oare o chestiune de etică?", se intreabă cotidianul elveţian. Nu numai. Patronii de presă sunt toţi prieteni cu preşedintele, scrie Tribune de Geneve. Atăta vreme căt informaţia nu este oficială, ea nu există. Cécilia şi Nicolas Sarkozy nu mai locuiesc sub acelaşi acoperiş. Este suficient pentru a putea vorbi despre o despărţire? Căteva ziare au inceput deja să se aventureze in cercetarea subiectului. Multe, insă, aşteaptă "permisiunea" prezidenţială pentru a putea scrie despre acest lucru. Şi totuşi, in ciuda celor afirmate de presa elveţiană, informaţia presupusei despărţiri dintre "Nico şi Cécé", cum au fost porecliţi de realizatorii unei celebre emisiuni tv, a circulat şi in presa franceză, chiar dacă mai mult pe site-uri anti-sarkozy sau pe bloguri.

DEZVĂLUIRI. Nouvel Obs a afirmat, joi, citănd jurnaliştii americani, că, la meciul de rugby Franţa-Georgia, Nicolas Sarkozy i-ar fi mărturisit omologului şi amicului său georgian, Mihail Saakaşvili, că nu mai exclude posibilitatea de a redeveni in curănd celibatar. Le Canard Enchainé dă asigurări, la răndul său, in ediţia din 10 octombrie, că Claude Guéant, secretar general la Elysée, ar căuta prin arhive numele şefilor de stat sau de guvern francezi care au divorţat in timpul mandatului. Ancheta nu a ajuns, deocamdată, se pare, decăt la un singur nume, Andréas Papandréou, fostul premier grec. Cu o declaraţie grea, plină de subinţelesuri, dezvăluită tot de Le Canard Enchainé, preşedintele ar fi conchis, plin de pragmatism: "Bine că există rugby-ul, te face să uiţi de restul". Fiecare are propria părere despre posibila separare şi fiecare are o justificare pentru absenţele Céciliei Sarkozy din ultima vreme. Unii politicieni susţin că Cécilia vrea să joace un rol a la Diana sau a la Jackie Kennedy. Alţii spun că singurul motiv al eclipsării sale de pe scena publică ar fi dorinţa de a acţiona din umbră. Dimpotrivă, sunt şi voci care susţin că jocurile de culise n-ar fi suficiente pentru Cécilia, ea nu s-ar putea mulţumi doar cu atăt - "Cécilia va fi Eva Peron sau nu va fi nimic".

×
Subiecte în articol: magazin sarkozy cilia