x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Papa i-a răspuns lui Hawking: "Ştiinţa nu poate explica sensul vieţii"

Papa i-a răspuns lui Hawking: "Ştiinţa nu poate explica sensul vieţii"

20 Sep 2010   •   00:00
Papa i-a răspuns lui Hawking: "Ştiinţa nu poate explica sensul vieţii"

Referindu-se la teza prezentată de fizicianul Stephen Hawking în cea mai recentă carte a sa - "The Grand Design", în care prezintă geneza Universul prin acţiunea spontană a forţelor fizicii, excluzând intervenţia demiurgică, Papa Benedict al XVI-lea a declarat că "ştiinţa nu poate explica sensul vieţii".

Aflat în vizită în Marea Britanie, Suveranul Pontif s-a întâlnit cu o serie de lideri religioşi şi a oferit un răspuns afirmaţiei lui Stephen Hawking - "Dumnezeu nu are loc în creaţia Universului".

Potrivit Papei, ştiinţa nu poate oferi un răspuns satisfăcător la întrebarea "de ce suntem aici?". "Nu poate satisface cea mai mare dorinţă a inimii, aceea de a fi explicate originea şi destinul nostru, motivul pentru care existăm şi nici nu ne poate răspunde exhaustiv la întrebarea de ce există ceva în loc de nimic".
Religia ne aduce aminte de imperativul conversiei morale, a datoriei noastre de a locui în pace cu vecinul nostru şi asupra importanţei trăirii unei vieţi integre", a declarat Suveranul Pontif.

×
Subiecte în articol: lumea