x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea

Parerea mea

27 Ian 2005   •   00:00

28 IANUARIE 2005

Jurnal in word (vol. III)

CRAMPE
Maine - mestecand, voi mesteca. M-am gandit ca mai bine mesteci decat sa nu mesteci, chiar daca asta e dezgustator.

Maine - mi-e atat de lene, incat nici nu pot sa constat asta. Casc de plictiseala. Mi-e si jena. Cineva sa-mi apese pe butonul telecomenzii! Cineva sa priveasca pentru mine! Cineva sa clipeasca pentru mine! Cineva sa gandeasca pentru mine! Dar sa fie genial.

Maine - minim efort, maxim de efect: astazi am clipit din ochi, dar foarte putin. Un experiment reusit. Maine voi clipi mai mult si tot asa. Cand voi ajunge sa clipesc mai des si tot mai des, o sa-mi dau seama ca ochii mei se vor fi obisnuit cu greul.

Maine - a fi tampit e omeneste.

Maine - cea mai mare parte a timpului mi-o petrec intrebandu-ma ce fac eu cu cea mai mare parte a timpului. Oricum, mai sunt cateva secole si pe urma dau stingerea. M-am plictisit.

Maine - am vazut un film pe enimal plenat. Pe urma a fost publicitate si am mai vazut un film, de data asta, altul. Pe urma a fost publicitate si am mai vazut un film, altul decat celelalte doua pe care le vazusem anterior. Pe urma a fost publicitate si... ah, da... aici era telecomanda!

Maine - cea mai tampita chestie pe care poate s-o faca cineva este sa fie tampit. Cum poti fi tampit cand poti fi genial? E-atat de simplu!

Maine - momente si fite: "Bine, dar eu nu pot sa stau intr-o casa cu linoleum".

Maine - m-am sunat singur si m-am intrebat daca vreau sa ies cu mine la un lapte din soia cu aroma de vanilie. Recunosc, aveam niste emotii infioratoare. Nu stiam ce sa-mi raspund. Daca ziceam "da", puteam sa ma iau de "prea usor accesibil". Daca ziceam "nu", puteam sa trec de "inabordabil". Ma tot scarpinam in cap, cautand un raspuns decent, un raspuns diplomat, mai ales ca voiam sa ies cu mine, dar nu la un sos de soia, ci mai degraba la o fiertura de patrunjel cu aroma de pizza. Daca-mi tranteam telefonul in nas? O singura lovitura de acest tip si orgoliul meu ar capota. Mi-am spus sa ma sun mai tarziu. Apoi m-am intrebat daca e bine ce-am facut. Eu cred ca da. Daca n-o sa ma mai sun, meno male, cum zice italianul.

Maine - ma gandesc mult la mine. Vad ca n-am mai dat nici un semn de viata. E evident ca nu sunt genul meu. Poate ca-mi plac genurile mai agresive, nu asa, lesinate, ca mine. Meno male, din nou! Viata are suisuri si coborasuri! Ce este viata?

Maine - surpriza: am clipit de mai multe ori decat va puteti imagina, si asta datorita unei drosofile cu care mi-am incrucisat drumul. Ura! Multumesc pe aceasta cale tuturor celor care m-au sustinut.

Maine - totul e bine cand se termina cu mine...

CASUTA POSTALA
Popovici IonuT (Bucuresti): Intr-adevar, meciurile din campionatul NBA transmise de TVR 2 sunt programate la o ora "incomoda". Dar, trebuie sa tineti seama ca nu este acelasi fus orar pentru cele doua continente. Tocmai de aceea, meciurile sunt reluate imediat a doua zi. In plus, in fiecare vineri de la ora 21:00, in cadrul emisiunii NBA Action, beneficiati de o sinteza saptamanala a celor mai importante stiri din NBA: rezumate, clasamente, interviuri, vedete, faze de top etc. Asa ca nu aveti cum sa ratati cel putin rezultatul unui meci.

Nicodeanu Filofteia (Calarasi): Informatia este corecta. Postul Acasa a inceput sa emita pe 2 februarie 1998. Prezentatoarea dumneavoastra preferata, Mihaela Tatu, va fi gazda unei editii speciale a emisiunii "De 3X femeie". Emisiunea va incepe de la ora 22:00 si va fi dedicata implinirii celor 7 ani de la intrarea in emisie a postului Acasa.

Popa Nelly (Bucuresti): Din nefericire pentru fanii serialului de succes "Sex & The City", printre care va numarati si dumneavoastra, la jumatatea lunii februarie HBO va difuza ultimul episod. Si pentru ca acest post transmite si ultima serie, nu va mai exista o alta intalnire cu protagonistele serialului pentru ca, dupa cum stiti, in vara lui 2004 s-a pus capat filmarilor. Astfel, nu va trebui sa ratati, pe 15 februarie, ultimul episod din ultima serie "Sex & The City". Daca nu sunteti pe receptie pe 15 de la ora 21:00, atunci nu ratati reluarea de duminica, 20 februarie, ora 23:20.

Zamfir Adrian (Brasov): Din pacate, pana la inchiderea editiei, nu am primit nici un fel de semnal din partea televiziunilor autohtone ca ar transmite in direct ceremonia decernarii Premiilor Oscar. Tot ce va putem spune in acest sens este ca postul TCM va transmite in fiecare zi a lunii februarie, de la ora 22:00, un film nominalizat sau premiat cu un Oscar.

In continuare ne puteti adresa intrebari la: Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj 8, Jurnalul National, cod 013701, Sector 1, Bucuresti sau pe adresa de e-mail suplimenttv@jurnalul.ro

RautaCIZME
Adevaratele stiri, Zero TV. Curat adevarate. Duminica. Lumea mai relaxata, prezentatoarea si redactorii - la fel. "Mona Musca este nemultumita de activitatea posturilor de radio si televiziune si o sa faca o comisie care..."

Alo! Alo! Alo! Tovarasi! Asezati-va la locurile voastre. Cum sa se implice Mona Musca in asa ceva. Ce treaba are ministrul Culturii cu astea. Ca doar nu-i Ralu Filip. Poate cu radiourile si televiziunea de stat, tanti. Ca dup-aia o sa va plangeti ca v-a inchis Mona Musca postul...

Tot adevaratele stiri, tot Zero TV. Televizorul - cum il stiti: o sigla in stanga, trei benzi curgande pe jos, o alta sigla in dreapta... Bine, bine, dar pe ecran tocmai apare un tabel cu impozitele. Fratilor, dati siglele la o parte, ca nu vad cifrele. Sau macar cititi tabelul ca la "Noapte buna, copii!" sa inteleaga populatia cate ceva.

Evident adevaratele stiri. La... TV. Si cum tot era duminica si plictiseala mare, Sarbu se dusese la vanatoare, dar scapase teafar. Pe TVR tocmai fusesera decernati cei mai iubiti (tot aia), iar presedintii celor doua Camere sarbatoreau ca inca mai erau in functii - iata o rubrica noua. Horoscopul guvernantilor.

Adica "Ce spun astrele despre Guvernul Tariceanu". Nu ce spune Hancu sau ce spune Istrate despre Guvernul Tariceanu. Pentru moment am crezut ca s-a transferat Mihailovici de la National spre OTV. O voce din off ne spunea cat de tari sunt ai nostri guvernanti. Se vorbeste despre fiecare ministru in parte. Despre Marko Bela aflam ca este "naiv si nevinovat". Toti ministrii au "o putere de munca incredibila". Ministrul Blaga "da solutii aproape geniale", iar Flutur "revolutioneaza agricultura romaneasca". Cu regret, limba romana e prea saraca...

sebastian@jurnalul.ro
×
Subiecte în articol: maine