x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea

Parerea mea

09 Dec 2004   •   00:00

10 decembrie 2004
Click pentru a mari imaginea

Femeia liniuta marfa

CRAMPE

Click pentru a mari imaginea

Acuma, vedeti dumneavoastra, e o problema, cel putin din punctul de vedere al limbii romane. Pentru ca daca scrii chestia asta cu liniuta devine ca femeia liniuta marfa este femeia liniuta scoasa liniuta la liniuta produs. Adica femeia din care se face bani. La chestia asta o sa ma faceti porc batran si nesimtit, esti un mitocan, hai sictir, umflatu’ dracu’! N-am sa ma scuz, pentru ca n-am sa fac decat sa ma acuz. Sau sa ma amuz. Mai mult, chiar, decat o fac pe cont propriu.

Femeia fara liniuta marfa este altceva. In cazul asta, femeia fara liniuta marfa este o femeie considerata misto, beton, bengoasa, cool, uneori trendy si fara doar si poate, groovie. In cazul asta, "marfa" devine un adjectiv aducator de optimism si voie buna, un epitet, o chestie care sugereaza calitate. Femeia fara liniuta marfa este o femeie de calitate superioara, marca inregistrata si in acord cu toate normele europene de igiena si conduita.

Si-acum sa ma explic. Trupa Laguna (sunt sigur ca habar n-aveti cine e trupa Laguna, da’ va spun tot io, narozilor!) si-a lansat acum, recent (ca ieri), un nou videoclip. Trupa Laguna adica Nicoleta Luciu si cu o prietena de-a ei, careia, ma scuzati, nu stiu cum ii zice. Daca in primul lor videoclip tin minte precis ca umblau dezbracate prin zapada de ma gandeam ca sigur si-au tras o anexita bilaterala cronica, in videoclipu’ asta nou de si l-au tras acuma se uita provocator in camera si, intr-un fel numai de ele stiut, canta. Practic.

"Sunt isteata/ Ia si-nvata", spun ele, in timp ce se unduiesc intr-un fel provocator, imbracate sumar si ridicandu-si picioarele ca la aerobic, unu-doi, sus-jos, si-nc-o serie, haideti, fetele! Istetimea, doamnelor si domnilor, merge mana-n mana cu ridicatul picioarelor in sus. Istetimea, doamnelor si domnilor, este atunci cand... aaa... esti isteata. N-am trait faza asta si cred ca daca pan-acum n-am simtit pe pielea mea cum e sa fii istet, de-acum incolo nu mai am nici o sansa. Deci o sa m-apuc "sa iau" si "sa-nvat" de la fetele astea de la Laguna, recunoscandu-mi sincer deficitul de istetime.

Si ziceam de femeia liniuta marfa, pentru ca femeia liniuta marfa este atunci cand o scoti la produs, chiar si facandu-i un videoclip dupa care narozii sa se inghesuie sa le cumpere albumu’ (oare au album?), dupa care incasarile, dupa care restul. Bulangiu cum sunt, recunosc ca nu ma simt infierbantat de femeia liniuta marfa. Ceea ce nu ma face sa ma masturbez in liniste, gandindu-ma la videoclipul ei. Cat si la istetimea ei.

Bravo, Laguna, haideti, fetele!

.

.

CASUTA POSTALA

GEANINA IORDACHE, TECUCI: In nici un caz nu publicam din nou numerele de colectie, nici chiar in serial, in suplimentul nostru tv. Subiectele pe care le abordam aici au in mai mica sau mai mare masura legatura cu televiziunea si domeniile ei conexe. Iar de reluari din Jurnalul National nici nu poate fi vorba. Pentru conformitate, pe site-ul nostru, www.jurnalul.ro, poti accesa si printa toate numerele de colectie.

PAULA CARSTOCEA, SABARENI: Umbla vorba prin targ, asa cum ai auzit si tu, ca in primul trimestru al anului viitor se vor inaugura doua canale tv. Din pacate, nu-ti putem da amanunte despre profilul, modul si aria lor de transmitere. Au mai fost si altele care s-au lansat cu mare tam-tam si nu le "prinde" nimeni, in caz ca emit de undeva…

KEZDI ISTVAN, LUDUS: Chiar nu putem rezolva aceasta problema. Incercam sa-ti explicam faptul ca, daca la ora 20:00 - sa zicem - pe postul X se difuzeaza un film de Oscar, la aceeasi ora pe postul Y e un meci din Premier League si pe postul Y e un concert rock beton, asta nu inseamna ca televiziunile respective vor sa-i necajeasca pe privitori. E vorba despre rating, de aceea incearca sa castige fiecare cat mai multi telespectatori. Nu ne ramane decat sa ne uitam la reluari, ca sa nu ratam nimic.

ANGELICA DAN, IASI: Te intelegem si "compatimim" alaturi de tine, care te-ai nascut in "capitala modei" romanesti si suntem siguri ca ai si gusturi bune. Intr-adevar, prezentatoarele si moderatoarele tv nu o nimeresc mereu cu asorteurile si cu machiajul. Uneori, felul cum se fardeaza, se imbraca si se incalta mai mult le scoate defectele in evidenta. Hai sa nu le dam numele, nu le-am face nici o favoare si nici nu cred ca-si vor insusi criticile.

In continuare ne puteti adresa intrebari la:
Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj 8, Jurnalul National, cod 013701, Sector 1, Bucuresti sau pe adresa de e-mail suplimenttv@jurnalul.ro

.

.

RAUTACIZME - Seba
Cel mai tare si mai tare imi plac reclamele de la Pro. Un film cu Jean Claude Van Damme mi-a atras atentia. Cu o voce de bariton, Busu - cel care ii goleste oalele cu sarmale lui Radu Anton Roman - incerca sa convinga populatia ca ce film misto pot sa vada ei. ""Afaceri necurate" la ProTV" urla promo-ul. Baieti, da’... la Garda Financiara v-ati gandit?

Chestia asta imi aduce aminte de un alt promo de senzatie, facut de televiziunea din Pache Protopopescu acum cativa ani. Cum orice emisiune - fie ea si "Meteo" - trebuie promovata, s-a decis un clip cu acelasi Busu. Omul si-a facut cu constiinciozitate datoria si a racnit: "Nu pierde "Vremea" la Pro TV!" Gandeste liber!

Meciul Steaua - Apulum. TVR. Comentatori exuberanti. "Primul gol in Ghencea a fost cel pe care l-a reusit in Stefan cel Mare", spun ei despre Cristea. Bine, ma! Si marmota invelea ciocolata in staniol, sigur ca da...

M-a pus dracu’ si am intrat pe site-ul postului B1 TV. Foarte fain. Intrai la sectiunea vedete, dadeai clic pe poza vedetei pe care o voiai (detaliata) si link-ul te ducea inapoi in homepage. Tare! Dupa care am click-uit pe Monica Barladeanu. "A lucrat ca asistent marketing la Editura "Polirom". Interpretul preferat este Eros Ramazotti. Este sigura ca poate rezista loviturilor necinstite si poate sa o ia din nou de la capat." Sa fim si noi necinstiti si sa spunem ca pe 12 decembrie e ziua divei. La multi ani, Monica!

Asa ca am intrat si la Realitatea. Omul cu bila alba si cea neagra conduce in topul vedetelor. CV bogat cu fel de fel de realizari. Totul arata stas, ca pentru un adevarat lider. Numai ca raman dezamagit: nici un amanunt despre manometrele de locomotiva sau condusul fara carnet pana in Bulgaria.
×
Subiecte în articol: femeia marfă liniuta