x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pârtieee! vin Jocurile Olimpice

Pârtieee! vin Jocurile Olimpice

de Roxana Ioana Ancuta    |    Oana-Maria Baltoc    |    05 Feb 2010   •   00:00
Pârtieee! vin  Jocurile Olimpice
Sursa foto: Lucian Alecu/JURNALUL NAŢIONAL

Andi Vilara, Alina Alexoi şi Monica Bucur aduc veşti de la Vancouver



Luna aceasta, iubitorii sporturilor de iarnă au ocazia să se bucure de transmisii maraton de la Jocurile Olimpice de Iarnă care se organizează la Vancouver (Canada), între 12 şi 28 februarie. TVR, care are o delegaţie de aproape 12 oameni, va acoperi desfăşurarea evenimentului, iar printre cei opt comentatori ai JO se află Alina Alexoi (patinaj artistic, biatlon), Monica Bucur (schi alpin şi schi fond) şi Andi Vilara, cel care conduce delegaţia Televiziunii Publice la Olimpiadă.

ÎN PRIME TIME.  Două săptămâni şi jumătate de transmisii la TVR 1 şi TVR 2, zi şi noapte, peste 300 de ore dedicate sporturilor de iarnă. TVR 1 va avea prime-time-ul rezervat transmisiunilor sportive, de la ora 21:00 şi până a doua zi, la 9:30, iar TVR 2 (acolo unde schiul, hocheiul, biatlonul, patinajul viteză, săriturile cu schiurile, short track-ul, snowboard-ul ori cursele de sanie, skeleton sau bob domină programul) va transmite de la ora 20:00 până în zorii zilei. Reluările acestor transmisii se fac pe două tronsoane orare, de la 17:00 şi până la 18:30, pe TVR1, şi de la 14:00 până la 17:00, pe TVR 2. Pe TVR HD telespectatorii au două săptămâni de sport, 24 de ore din 24, în transmisiuni directe sau în reluare.

Fără a fi prea optimişti (dar realişti) vizavi de rezultatele pe care le vor avea sportivii români în cadrul acestei olimpiade (în sensul că poate doar o minune i-ar aduce pe reprezentanţii noştri pe podium), Andi Vilara, Alina Alexoi şi Monica Bucur sunt convinşi, totuşi, că sportivii români vor avea o participare frumoasă. "Noi nu prea avem tradiţie în sporturile de iarnă, când spun tradiţie, mă refer la performanţe mari - spune Andi Vilara - şi asta pentru că în România se practică sporturile de iarnă de foarte multă vreme. Rezultate n-au fost, iar cauzele se ştiu - în principal pentru că nu există baze. Din moment ce sportivii noştri (de frunte) se pregătesc în străinătate, automat masele largi nu pot avea acces la sporturile acestea. Atâta vreme cât nu ai aici o bază a piramidei, este greu să speri în performanţe mari. Dar, revenind la valoarea de acum, cei mai buni sportivi ai noştri, practic fără nici un fel de excepţie, sunt prezenţi. Mai puţin patinatoarea Roxana Luca, din cauza unei accidentări".

Iată că vor exista, măcar în această perioadă a anului, momente în care fotbalul, sportul rege, va fi detronat de către alte sporturi. "Patinajul artistic face audienţă bună la tv. Surpriza plăcută este să vezi când la concurenţă cu fotbalul, un alt sport face audienţe comparabile sau chiar mai bune".  

FESTIVITATE.
JO de la Vancouver vor demara festivitatea de începere după proba de calificări la săritura cu skiurile, care va avea loc în aceeaşi zi. Ca şi premieră în istoria olimpică este faptul că toate competiţiile se organizează în interiorul unui balon uriaş, cu acoperiş autoportant, spaţiu în care încap în jur de 60.000 de oameni.

Deviza sub care se desfăşoară Jocurile Olimpice de la Vancouver este "Acesta este locul" - (veniţi, îl vedeţi, mergeţi, spuneţi unde aţi fost). În acest an, la JO din Canada vor participa 5.500 de sportivi, iar România este reprezentată de 26 de concurenţi.

×
Subiecte în articol: vedete