x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Patru luni de închisoare pentru românul care era să doboare un avion de vânătoare britanic

Patru luni de închisoare pentru românul care era să doboare un avion de vânătoare britanic

17 Sep 2010   •   00:00

Un român de 26 de ani care era să provoace în urmă cu o lună prăbuşirea unui avion de vânătoare aparţinând forţelor aeriene britanice (RAF), după ce l-a orbit pe pilotul profesionist cu o undă laser, a fost condamnat la patru luni de închisoare, informează BBC, citat de Agerpres.



La 16 august, tânărul Radu Moldovan, angajat la culesul fructelor de pe terenurile unei ferme britanice, a direcţionat unda verde a laserului spre cabina aparatului Tornado, în timp ce acesta zbura la joasă altitudine deasupra zonei unde lucra muncitorul român. Pilotul a fost în mai multe rânduri distras de unda luminoasă pe când încerca să ducă la îndeplinire o complicată manevră de antrenament, zburând la numai 360 de metri deasupra solului.

Potrivit acuzării, doar pregătirea pilotului a împiedicat prăbuşirea aparatului. Dacă pilotul nu ar fi fost atât de experimentat, "joaca" lui Moldovan ar fi putut avea "consecinţe oribile", a declarat un oficial judiciar.

Moldovan a pledat vinovat la acuzaţia de punere în pericol a unui aparat militar. Avocata apărării, Hilary Eldridge, a explicat că românul a vrut doar să vadă cât de puternic era laserul.

×
Subiecte în articol: lumea