x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pearl Harbor

Pearl Harbor

16 Dec 2004   •   00:00

FILME & SERIALE
In aceasta vineri, de la ora 20:15, Antena 1 programeaza in premiera absoluta la un post de televiziune romanesc superproductia "Pearl Harbor".
Cuba Gooding jr., intr-un film cu efecte speciale care iti taie rasuflarea
Regizat de Michael Bay, cineast "responsabil" si pentru "Armageddon", filmul, care foloseste drept pretext narativ o frumoasa si complicata poveste de dragoste dintre un pilot si o asistenta medicala, a primit cel mai mare buget initial oferit vreodata unei productii de cinema: 145 de milioane de dolari. Ca sa nu intre in panica, finantatorii, regizorul si starurile filmului (Ben Affleck, Kate Beckinsael, Josh Hartnett, Alec Baldwin, Jon Voight) au acceptat reduceri salariale in schimbul unui procent din incasari, asa ca, in final, se estimeaza ca "Pearl Harbor" a costat peste 135 de milioane de dolari. Se spune ca suma folosita pentru productia si promovarea filmului aproape ca ar fi acoperit pagubele produse de atacul real din 7 decembrie 1941! Incasarile pe plan mondial ale blockbuster-ului au depasit toate previziunile, sarind de 300 de milioane de dolari.

SPECIAL. Efectele speciale uluitoare folosite pentru scena bombardamentului flotei americane au fost nominalizate la Oscar, iar scena atacului a primit un premiu MTV pentru cea mai buna secventa de actiune. Pentru a incendia cele sase nave din film, echipa pirotehnica a folosit 700 de batoane de dinamita, peste 650 de metri de fitil si peste 15.000 de litri de benzina! Pe langa respectiva nominalizare la Oscar, "Pearl Harbor" a mai fost mentionat la alte doua categorii si s-a ales cu unul din prestigioasele trofee pentru coplesitoarele efecte sonore. Blockbusterul si-a mai adaugat la palmares doua nominalizari la Globurile de Aur si una la premiile Grammy, pentru cantecul "There You’ll Be", al lui Diane Warren.

Premiera mondiala a filmului a fost la fel de impresionanta: a avut loc chiar la Pearl Harbor, pe un portavion al Marinei Militare americane, iar petrecerea de dupa vizionare a avut drept tema anii ’40 si a costat mai mult decat producerea unui film cu buget modest.

UN NOU SERIAL: INGERI IN AMERICA
Incepand cu 21 decembrie, telespectatorii vor avea prilejul sa vizioneze numai la HBO o miniserie cu adevarat unica: "Ingeri in America". Alcatuita din 6 episoade, cu Al Pacino, Meryl Streep si Emma Thompson in rolurile principale, miniseria a castigat deja 11 premii Emmy si 5 Globuri de Aur. "Angels in America" nu este o poveste clasica cu ingeri, in care personaje supranaturale intervin in vietile oamenilor ajutandu-i sa-si rezolve problemele. Aici, personajele sunt chinuite de spirite si viziuni; Ingerul din America vine sa-l foloseasca pe homosexualul Joe ca profet. Serialul are la baza piesa de teatru cu acelasi nume scrisa de Tony Kushner. Piesa a starnit interesul la premiera pe Broadway si a avut extrem de multe critici favorabile, primind si premiul Pulitzer. Autorul piesei este si scenaristul filmului. Kushner declara ca filmul este putin diferit de piesa originala.

LA CINEMA
Ocean’s Twelve

Au trecut trei ani de cand Danny Ocean (George Clooney) si echipa sa au dus la bun sfarsit unul dintre cele mai indraznete si elaborate jafuri din istorie. Dupa ce au impartit prada de 160 de milioane de dolari, fiecare dintre membrii echipei infame a lui Ocean au incercat sa devina cinstiti... insa acest lucru e o adevarata provocare. Atunci cand cineva incalca Regula Tacerii, viata cinstita nu mai reprezinta o optiune. Pagubitul vrea cele 160 de milioane de dolari inapoi - cu dobanda, altfel...

Pinocchio 3000

Ne aflam in anul 3000, intr-un oras ultramodern, Scamboville. Geppetto locuieste intr-o casuta cu gradina, ascunsa in spatele a doua gigantice ecrane video. Meserias de moda veche, Geppetto adora sa inventeze si sa mestereasca la computere. Geppetto il creeaza pe Pinocchio, prototip al unui superrobot, care este dotat cu emotii. Pinocchio poate rade, vorbi, dansa si canta. Tot ceea ce nu poate face este sa invete sa faca diferenta dintre bine si rau...
×