x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Piticul din Nepal, candidat la Guinness Book

Piticul din Nepal, candidat la Guinness Book

de Sînziana Stancu    |    21 Feb 2010   •   00:00

Un nepalez care are o înălţime de numai 56 de centimetri a pornit împreună cu tatăl lui într-un turneu european, ca să i se recunoască titlul de cel mai scund om din lume.

Khagendra Thapa Magar şi tatăl lui, un admirator înfocat al Italiei, au zburat din Nepal în această ţară, de unde vor să trimită cererea către Cartea Recordurilor pentru ca "micuţul" să fie recunoscut ca fiind cel mai mic om din lume, scrie BBC online. Iniţial, familia lui Khagendra a trimis o cerere când el avea 14 ani, însă autorităţile Guinness World Records din Londra i-au respins-o, motivând că, la acea vârstă, organismul se încă în creştere şi dezvoltare, astfel încât "piticul" ar mai fi avut şanse să crească în înălţime. Actualul record de mică înălţime este deţinut de He Pingping, din China, care are 73 de centimetri.

Khagendra şi tatăl lui le-au declarat la plecare reporterilor din Kathmandu că vor să apară mai întâi la televiziunea italiană, într-o emisiune în care să povestească totul despre încercarea de a intra în Cartea Recordurilor.

"Piticul" din Nepal s-a născut în 1992, în Baglung şi a început să meargă abia la vârsta de 8 ani, iar la 11 ani procesul lui de creştere s-a încheiat. 

×
Subiecte în articol: lumea