x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Plătiţi să doarmă, să se ducă la SPA sau să mănânce ciocolată. Cât câştigă profesioniştii celor mai plăcute ocupaţii din lume

Plătiţi să doarmă, să se ducă la SPA sau să mănânce ciocolată. Cât câştigă profesioniştii celor mai plăcute ocupaţii din lume

21 Mar 2012   •   11:01
Plătiţi să doarmă, să se ducă la SPA sau să mănânce ciocolată. Cât câştigă profesioniştii celor mai plăcute ocupaţii din lume

Portalul shine.yahoo.com a gasit opt ocupatii atat de placute, incat este aproape incredibil ca profesionistii distractiilor respective mai sunt si platiti, uneori cu bani grei, pentru ceea ce altii viseaza sa faca macar o data in viata, cheltuindu-si toata agoniseala de pana atunci.

Somnorosul

Agentia hoteliera internationala Travelodge are angajati... somnorosi profesionisti. Acestia nu trebuie sa faca altceva decat sa doarma in toate camerele hotelurilor din lant, testand calitatea saltelelor. Pentru asta, respectivii sunt platiti cu 1.500 de dolari pe luna. Si Qunar, un site chinezesc pentru recenzii turistice, a angajat clienti secreti, care sa testeze hotelurile din mai multe puncte de vedere: cat de placut se doarme, care este calitatea room-service-ului, cat de bun este semnalul retelei wireless etc.

Degustatorul de ciocolata

Este o ocupatie foarte serioasa, pentru care e nevoie de scoala si chiar de un har nativ. De aceea, cei mai buni degustatori de ciocolata sunt platiti cu pana la 70.000 de dolari pe luna. Ei trebuie sa testeze circa 50 de bucati de ciocolata sau bomboane de ciocolata zilnic, atat din punctul de vedere al aromei, cat si al aspectului.

Selectionerul de pisicute

Agentiile de casting pentru animale din SUA platesc pana la 3.500 de dolari pe luna persoanelor care selectioneaza cele mai dragute pisicute si catelusi din 'tonele' de fotografii si videoclipuri trimise de proprietari.

Administratori de super-vile

Site-ul Luxuryhousesitting.com ii pune in legatura pe cei care isi doresc sa calatoreasca prin lume, stand in conditii de lux, cu proprietari de super-vile de pe mapamond. Astfel, exista cupluri care au reusit sa vada intreg mapamondul, singura lor sarcina fiind sa aiba grija de vilele in care locuiesc pe durata absentei proprietarilor. Adica, sa scoata frunzele uscate din piscina, sa plimbe cainii, sa alunge musafirii nepoftiti – cam tot ce faci, in general, in propria casa. In schimb, administratorii de ocazie au casa si masa asigurate, plus 800 de dolari pe luna bani de buzunar.

Telespectatorul

Casele de productie TV si firmele de cercetare media platesc in SUA 10 dolari pentru ora de privit la televizor, cu misiunea de a cauta noi idei de emisiuni inspirate de productiile concurentei.

Foarte bine platiti (de la 25.000 de dolari in sus) sunt platiti cei care fac titrarea show-urilor TV live (pentru cei cu deficiente de auz).

Criticul de masaje

Ca sa scrii recenzii bine documentate despre calitatea serviciilor de SPA, trebuie sa treci prin 'calvarul' a mii si mii de masaje, saune, bai cu aromaterapie etc. Si poti castiga pana la 7-8.000 de dolari pe luna fiindca te supui unor asemenea cazne.

Mamica nemultumita

Ce este mai usor pentru o mama decat sa caute nod in papura serviciilor pentru copii, oferite de unitatile de cazare? Ei bine, daca esti activa pe blog si postezi des opinii (citite) despre asemenea servicii, te poti trezi cu o invitatie de a testa piata. Si poti petrece cateva zile de neuitat, fiind platita pentru asta si pentru criticile pe care le vei avea de facut...

×