Reprezentanţii poliţiei thailandeze, care anchetează decesul lui David Carradine, găsit mort, joi, în camera lui de hotel din Bangkok, au declarat că nu au nevoie de ajutorul Biroului Federal American de Investigaţii pentru cercetări.
Familia lui David Carradine a cerut ajutorul autorităţilor americane şi FBI-ului pentru anchetarea morţii acestuia, ca urmare a rapoartelor contradictorii despre modul în care trupul lui Carradine a fost descoperit, notează Mediafax.David Carradine, protagonistul seriei "Kung Fu" şi al filmelor "Kill Bill", de Quentin Tarantino, a fost găsit mort, corpul său fiind dezbrăcat complet, în hotelul de lux Nai Lert Park, din centrul capitalei Thailandei, iar poliţia a invocat iniţial o posibilă sinucidere.
Actorul, în vârstă de 72 de ani, juca într-un nou film - "Strech", în regia lui Charles de Meaux, produs de societatea franceză MK2, decesul său survenind chiar cu trei zile înainte de încheierea filmărilor.
"Munca noastră se desfăşoară în sensul corect. Reprezentanţii Ambasadei americane au urmărit fiecare etapă a anchetei din camera de hotel", a declarat colonelul Somprasong Yenthaum, care conduce cercetările în cazul Carradine.
Conform acestuia, familia actorului are dreptul să ceară ajutorul FBI-ului pentru a lămuri lucrurile, dar FBI-ul trebuie să contacteze procurorul general, care va decide dacă va transmite sau nu cererea de a intra în anchetă către poliţie. "Putem să lucrăm cu FBI-ul dacă cererea lor este acceptată. Dar dacă nu vine FBI-ul, noi putem să ne facem treaba", a spus colonelul.
Mark Geragos, avocatul care îl reprezintă pe fratele actorului, Keith Carradine, a declarat, sâmbătă, că familia a înaintat o cerere către Biroul Federal American de Investigaţii, cerându-le anchetatorilor să ia legătura cu autorităţile thailandeze cu privire la anchetă.
"Au făcut acest lucru pentru că au apărut rapoarte contradictorii, iar natura acestora a neliniştit familia", a precizat Geragos.
Speculaţiile privind moartea lui Carradine au explodat, după ce trupul său a fost descoperit de către o cameristă, în baia camerei de hotel, dezbrăcat.
În timp ce medicii legişti aşteaptă rezultatele testelor toxicologice, media tailandeză a invocat drept posibile cauze ale decesului sinuciderea sau un act sexual care a luat o întorsătură urâtă şi care ar fi putut produce asfixierea actorului.
O serie de rapoarte arată că actorul avea o sfoară în jurul gâtului şi a organelor genitale, în timp ce altele speculează faptul că acesta avea mâinile legate la spate. Niciuna dintre ipoteze nu a fost confirmată oficial.
Conform avocatului, familia lui Carradine nu deţine alte informaţii decât cele scrise în mass-media, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care au apelat la FBI.
"Aş vrea, de dragul lor, să aibă mai multe informaţii, dar este exact opusul. Primesc informaţii contradictorii", a precizat Geragos.
La Bangkok, reprezentanţii poliţiei au declarat că ar putea trece câteva săptămâni până medicii legişti să poată preciza cu exactitate care a fost cauza decesului în cazul lui Carradine.
"La ora actuală interogăm mai mulţi martori. Va dura circa trei săptămâni până vom obţine rezultatele testelor şi vom putea spune ce s-a întâmplat", a declarat colonelul de poliţie Somprasong Yentuam, precizând că, din punctul său de vedere, asfixierea este cel mai probabil cauza morţii actorului.
Totodată, conform televiziunii thailandeze, trupul lui Carradine a fost transportat la Los Angeles sâmbătă dimineaţă, informaţie confirmată şi de avocatul familiei.
David Carradine făcea parte dintr-o venerabilă familie de artişti de la Hollywood, care îi include şi pe tatăl său, actorul John Carradine, şi pe fratele său, Keith Carradine.
Actorul a fost nominalizat de patru ori la premiile Globul de Aur şi o dată la premiile Emmy şi a câştigat un premiu National Board of Review. De asemenea, el a primit şi premiul publicului în cadrul secţiunii Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de Film de la Cannes, pentru rolul său din filmul "Americana" (1983).
David Caradine a mai jucat în filme precum "Crank: Tensiune maximă" (2009), "Kill Bill: Volumul 2" (2004), "Kill Bill: Volumul 1" (2003), "În captivitate" (2001), "Lumina blândă a dimineţii" (2000), "Piraţii Paradisului" (1998), "Furia" (1997), "Kung Fu - Legenda continuă" (1993), "Pasărea pe sârmă" (1990), "Behind Enemy Lines" (1986), "Kung Fu: The Movie / Arta simţurilor" (1986), "Lupul singuratic" (1983), "Gauguin, salbaticul" (1980), "Crimele din Mica Italie" (1973), "Kung Fu" (1972).
De asemenea, Carradine a avut ca pasiune şi muzica, el înregistrând, de-a lungul carierei sale, peste 60 de piese aparţinând unor genuri muzicale diferite. (V.A.)