x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Poliţist din Reghin, judecat pentru trafic de influenţă în obţinerea de permise auto

Poliţist din Reghin, judecat pentru trafic de influenţă în obţinerea de permise auto

de Veronica Micu    |    18 Iun 2008   •   00:00
Poliţist din Reghin, judecat pentru trafic de influenţă în obţinerea de permise auto

11:30 • Un agent de la Poliţia Municipiului Reghin a fost trimis în judecată, alături de alte patru persoane, după ce un bărbat l-a reclamat că i-a cerut 600 de euro pentru promovarea examenului pentru permisul de conducere.

Un agent de la Poliţia Municipiului Reghin a fost trimis în judecată, alături de alte patru persoane, după ce un bărbat l-a reclamat că i-a cerut 600 de euro pentru promovarea examenului pentru permisul de conducere.

ANCHETĂ. Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Parchetul Tribunalului Mureş a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a agentului de poliţie S.C., de la Poliţia Municipiului Reghin, alături de alte patru persoane, pentru trafic de influenţă.
Cercetările în acest caz au început după ce un bărbat s-a prezentat la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Anticorupţie pentru judeţul Mureş şi a sesizat faptul că agentul de poliţie S.C. i-a promis că, în schimbul sumei de 600 de euro, îl va ajuta să promoveze examenul pentru obţinerea permisului de conducere, intervenind pe lîngă angajaţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Mureş - Biroul Examinări Auto. Bărbatul a încercat să obţină, prin mijloace ilegale, permisul de conducere, după ce, în perioada 2004-2006, a susţinut de cinci ori examenul pentru obţinerea permisului, fiind, de fiecare dată, respins la proba teoretică. Ofiţerii anticorupţie au stabilit că, în activitatea desfăşurată de către poliţist, au mai fost implicate alte trei persoane, care au acţionat ca intermediari. Ulterior, cercetările au fost extinse şi asupra unui instructor auto, care a pretins şi a primit de la trei persoane 1.000 de lei şi 1.000 de euro, lăsînd să se înţeleagă că, prin relaţiile pe care le are printre angajaţii Biroului Examinări Auto Mureş, îi va ajuta să promoveze, în mod fraudulos, examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

×
Subiecte în articol: magazin