x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Preşedintele BERD: Europa de Est, cea mai gravă criză financiară de la căderea comunismului

Preşedintele BERD: Europa de Est, cea mai gravă criză financiară de la căderea comunismului

29 Oct 2008   •   00:00

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, a declarat într-un interviu acordat Reuters că statele cu economii emergente din Europa de Est, printre care şi România, se confruntă cu cea mai mare criză de la căderea comunismului. Acesta a mai adăugat că oricine anunţă o dată la care lucrurile se vor rezolva, nu este responsabil.



"În mod cert, aceasta este cea mai gravă şi mai complexă criză cu care ne-am confruntat de la înfiinţare", susţine Thomas Mirow. Acesta a mai adăugat:"Suntem foarte îngrijoraţi în privinţa Ucrainei, statele Baltice sunt vulnerabile, iar Ungaria şi cel puţin un stat din Balcanii de Vest pot avea probleme".

BERD, înfiinţată în 1991 pentru a ajuta fostele state comuniste din Europa Centrală şi de Est prin credite sau preluarea unor participaţii la companii de stat, s-ar putea confrunta cu pierderi. Cu toate acestea, criza financiară nu va afecta foarte mult BERD deoarece este una dintre cele mai bine capitalizate instituţii finaciare. Aceasta are active de 33,6 miliarde de euro, din care 13,1 miliarde euro lichidităţi şi 14,6 miliarde euro capital la dispoziţie.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: lumea