x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Primarul cu două perechi de pantofi

Primarul cu două perechi de pantofi

de Sînziana Stancu    |    20 Sep 2010   •   00:00
Primarul cu două perechi de pantofi

Este chiar primarul New Yorkului, îl cheamă Michael Bloomberg şi de 10 ani nu poartă decât două perechi de pantofi. Aceleaşi!

Culmea e că Bloomberg este şi în topul miliardarilor, numărându-se în 2009 în rândul celor 44 de miliardari ai lumii a căror avere nu a avut de suferit de pe urma crizei. Din contră, averea lui a crescut, ajungând la 16 miliarde de dolari.

Dar poate că, în ciuda averii pe care o are, Bloomberg nu dă nici doi bani pe felul în care arată, nu are ifose de bogătaş sau, pur şi simplu, e conservator. Ultima variantă pare să se verifice dacă-i dăm crezare purtătorului său de cuvânt, Stu Loeser, care a declarat în exclusivitate publicaţiei New York Post că "primarul are numai două perechi de pantofi cu care vine la serviciu", pe care "le poartă de 10 ani". "O zi poartă una, o zi pe cealaltă, iar când se uzează le mai tălpuieşte", a adăugat Loeser.

ÎN PAS CU POLITICA
Cele două perechi de pantofi ale primarului sunt clasicii aşa-zişi pantofi "cu liră", de culoare neagră, după moda italiană. Bloomberg "şi-ar putea cumpăra orice pantofi şi-ar dori, însă lui îi plac aceste două perechi. Sunt atât de comode şi încă sunt bune, aşa că primarul a spus că n-are nevoie de altele noi", a ţinut să mai explice Loeser.

Cole Haan, furnizorul de încălţăminte în reţeaua Rockefeller Center, a precizat că modelul pantofilor lui Bloomberg costă 328 de dolari perechea şi se fabrică dintr-o piele specială, pe care o folosesc italienii care au lansat modelul cu ani în urmă. La rândul său, Jim Rocco, un cizmar cu experienţă, în vârstă de 80 de ani, spune că tipul de pantofi cu care primarul merge zilnic la serviciu rezistă 18 sau chiar 20 de ani "dacă îi dai cu cremă, îi lustruieşti şi le schimbi flecurile o dată la opt-mouă luni".

Depinde şi cât îţi transpiră piciorul, şi cum mergi, mai explică bătrânul cizmar, adăugând cu subînţeles că, "la fel ca în politică, şi la pantofi longevitatea depinde de felul în care calci, nici prea pe stânga, nici prea pe dreapta, ca să nu uzezi tocurile".

×
Subiecte în articol: observator