x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Printul Charles riscă să starnească mânia francezilor după ce a eliminat foie gras din meniul regal

Printul Charles riscă să starnească mânia francezilor după ce a eliminat foie gras din meniul regal

de Nicoleta Craciun    |    27 Feb 2008   •   00:00
Printul Charles riscă să starnească mânia francezilor după ce a eliminat foie gras din meniul regal

Printul Charles, primul în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, riscă să stârnească mânia francezilor, după ce a ordonat eliminarea din meniul regal a unei delicatese frantuzeşti, foie gras

Printul Charles, primul în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, riscă să stârnească mânia francezilor, după ce a ordonat eliminarea din meniul regal a unei delicatese frantuzeşti, foie gras.

Prinţul de Wales a ordonat tuturor maeştrilor bucătari de la reşedintele regale să nu mai servească la masă acest fel de mâncare. De asemenea, prinţul urmează să decidă dacă va mai folosi serviciile unei companii de lactate, House of Cheese din Tetbury, Gloucestershire, furnizor regal, pentru că a aflat că aceasta vindea foie gras.

 Delicatesa este descrisă drept "tortură la conservă" de către asociaţiile de protecţie a drepturilor animalelor, pentru că este produsă prin hrănirea forţată a raţelor sau gâştelor, până când ficatul acestora se măreşte foarte mult.

Andrew Farquharson, administrator adjunct la Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului, a confirmat ştirea: "Prinţul de Wales are această regulă ca maeştrii bucătari care lucrează pentru el să nu cumpere foie gras". "Alteţa sa regală nu ştia că House of Cheese vinde foie gras şi dorinţa sa le va fi comunicată când permisul lor (de a aproviziona Casa Regală) va fi reevaluat", a adăugat acesta.

Justin Kerswell, de la Vegetarians International Voice for Animals, care a dus campanii împotriva consumului de foie gras, a spus că decizia a venit destul de târziu, dar ca este binevenită. "Foie gras este văzut ca un fel de mâncare foarte simandicos, iar moştenitorul tronului este, probabil, cea mai simandicoasă persoana din Marea Britanie, deci interdicţia constituie o veste bună", a spus acesta.

Săptămâna trecută, unul din restaurantele de top din Marea Britanie, Midsummer House din Cambridge (două stele în ghidul Michelin), a decis să elimine din meniu foie gras, după ce a fost subiectul unei "înspăimântătoare" campanii de ameninţări şi vandalisme iniţiate de Animal Liberation Front.

Restaurantul servea delicatesa încă de la deschidere, în urmă cu 10 ani.

Nici un mare distribuitor cu amănuntul din Marea Britanie nu vinde foie gras, cu excepţia companiilor Selfridges şi Harrods. Este interzisă producerea de foie gras în această ţară.

×
Subiecte în articol: magazin gras foie