x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Proteste pe internet din cauza unui joc în care Hitler este "o substanţă" de îndepărtat cetăţeni polonezi

Proteste pe internet din cauza unui joc în care Hitler este "o substanţă" de îndepărtat cetăţeni polonezi

de Mediafax    |    16 Ian 2012   •   15:34
Proteste pe internet din cauza unui joc în care Hitler este "o substanţă" de îndepărtat cetăţeni polonezi

Un joc pe calculator care se refera intr-un mod amuzant la Hitler ca fiind "o substanta" de indepartat cetateni polonezi a provocat numeroase proteste pe Internet, informeaza MEDIAFAX, care citeaza relateaza Radio Polonia.

Jocul "Sequence" al companiei Insidium Studios, implica la un moment dat, pentru atingerea unui obiectiv, gasirea unei substante denumite "polish remover" (acetona). Odata ce acestei denumiri i se alatura numele de Hitler, denumirea capata o cu totul alta conotatie, devenind astfel "Hitler cel care elimina cetateni ai Poloniei".

"Din acesta descriere reiese ca Hitler a ucis cetateni ai Poloniei", a declarat creatorul jocului Jason Wishnov pentru postul public de televiziune din Polonia TVP.

"Acest lucru nu inseamna ca exista cineva care considera ca genocidul este ceva de glumit", a mai adaugat acesta mentionand ca nu intentioneaza sa renunte la aceasta referire.

Wishov a mai subliniat respectul deosebit pe care il are pentru cei care au luptat impotriva nazistilor si ca el insusi este evreu cu legaturi de sange in Polonia.

×
Subiecte în articol: hitler evrei nazisti genocid