x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Punctul pe G - Iubiri vechi si noi

Punctul pe G - Iubiri vechi si noi

05 Ian 2007   •   00:00
Punctul pe G - Iubiri vechi si noi

Cand te-mbeti cu sex din obligatie e timpul sa-ti iei talpasita

Cand te-mbeti cu sex din obligatie e timpul sa-ti iei talpasita

Cand e sa fie e. Cand nu e sa fie, nu e. Dar cand nu mai e, de ce vrem cu tot dinadinsul sa ne prefacem ca e? Dragostea, adica. De ce taraganam relatiile sfarsite? De ce ne tinem cu dintii de "noi", cand de fapt sunt "el" si "ea", departe unul de altul?

IN ZADAR. Cupluri care nu-si vorbesc cu orele. Cupluri tinandu-se de mana de parca s-ar agata cu seriozitate de barele de la metrou, nu care cumva sa cada la prima hurducatura. Si daca e sa cada, ce? Poate e mai bine asa. Sa se sparga globul de sticla care ii tine prizonieri intr-o relatie care nu mai inseamna decat gandul ca nu esti singur de Sarbatori sau ca are cine sa impinga cosul plin cu de-ale gurii la supermarket sau ca are cine sa-ti puna o farfurie cu mancare calda pe masa. Lui ii sclipesc ochii dupa orice alta femeie care ii starneste interesul. Pentru simplul motiv ca orice alta femeie ii starneste interesul. Ea viseaza si cu ochii-nchisi si cu ochii deschisi la un barbat care s-o intereseze. Care s-o doreasca. S-o mangaie si sa o sarute. Cu care sa faca dragoste. Si sa ii placa. Lucruri firesti, care alaturi de el nu mai par firesti. Ci chinuite. Fortate. Fac dragoste cu ochii inchisi. Grabit. Merg impreuna la baie sa se curete repede de urmele rusinoase ale datoriei duse la bun sfarsit. Isi zambesc sec la plecare si la venire. Isi daruiesc inutilitati de Craciun. Primul obiect iesit in cale e perfect ca sa para ca-ti pasa.

DE LA CAPAT. El nu renunta la ea pentru ca la inceput i s-a parut ca asta isi doreste. Acum se teme sa n-o raneasca. Ea nu renunta la el pentru ca ii place sa stie ca nu e singura. De fapt, nici unul nu are pe cineva. Sunt numai doi prieteni singuri, care in loc sa rada impreuna o sticla cu bautura, in semn de frustrare, fac sex plictisit impreuna, tot de suparare. De naduf. Sunt si ei victime ale prejudecatii conform careia daca nu e sa fie el sau ea, atunci n-o sa mai fie nimeni la fel. Ceea ce nu e tocmai rau, de vreme ce cu el sau ea nu e chiar fericirea visata. S-o putea mai bine! O fi cumplit sa-ti cauti inca fericirea si sa-l lasi si pe cel de langa tine s-o gaseasca?.... O fi cumplit sa-ti dai voie sa te indragostesti din nou?...

ANUSKA

De retinut!

Am vazut recent un film in care el si ea tineau mortis sa fuga departe. Asta insemna sa treaca inot un fluviu. Ce nu face omul din dragoste... Zis si facut. Dar iata ca ea oboseste. Panica se instaleaza rapid si la jumatatea drumului inot, ea decide ca e prea ostenita si ca e cazul sa se intoarca. Ceea ce aduce cu cei doi nebuni care voiau sa evadeze si pentru asta aveau de sarit o suta de garduri. Dupa ce a topait peste nouazeci si noua, unul dintre ei se declara ostenit si hotaraste ca e mai prudent sa se intoarca. Si totusi, daca din filme si bancuri nu poti sa culegi ceva invataminte serioase despre dragoste, ai de ales intre stiri care vorbesc despre un tragic accident in care bruta beata-crita si-a ucis nevasta in bataie pentru ca il insela sau telenovele. Minunate productii autohtone, unde probabil ca singurul castig e ca n-o mai auzi pe Rosalinda jelindu-se dupa Fernando sau pe Mama Esperanza racnind din rasputeri la "iiiiho" si la "iiiiiha". In schimb, vezi de exemplu cum au descoperit romanii secretul de a fi neinfricat si totodata de a iubi patimas. De pilda, tu care esti insurat, dar n-o mai iubesti pe sotia ta, desi nu te-ai decis inca s-o parasesti, te amorezezi de amploaiata. Si atunci incepi sa umbli dupa dansa ca un catelus. Tu, care in fapt esti un mare om de afaceri. Desigur, banii nu mai conteaza in fata fericirii. Si, ca sa fie mai palpitant, ea e urmarita de niste criminali fiorosi. Si dupa ce ii fentezi, in clipa imediat urmatoare te giugiulesti fermecat cu trofeul. Doamne, ca mult e simpla viata asta! Iar dragostea intr-adevar depaseste orice fel de bariera. Totul este sa urmaresti asiduu telenovelele si ai sa vezi cat e de frumos de fapt in jur si ai sa inveti cum sa devii din Cenusareasa
Frumoasa balului (vezi Marimar sau ceva pe-acolo). Aviz amatoarelor care se opresc in pragul usii, cu sortul de bucatarie atarnat de gat, cu lingura de lemn in mana, cu oala pe aragaz, admirand vrajite vreo Consanzeana viteaza si notand frenetic ponturi despre cum sa iti imbunatatesti viata amoroasa.

×