x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Puşcăriaşii, şeriful şi televiziunea cu pedală

Puşcăriaşii, şeriful şi televiziunea cu pedală

de Sînziana Stancu    |    06 Apr 2010   •   00:00

Observând că puşcăriile sunt pline de deţinuţi supraponderali, un şerif din Phoenix a iniţiat un program-pilot cu "două viteze" : slăbit şi energie electrică.

Joe Arpaio, şeriful din districtul Maricopa (Phoenix) a iniţiat programul "Pedal Vision" la închisoarea Tent City, scrie abc15com. Programul său constă în producerea de curent electric de 12 volţi, prin acţionarea pedalelor unor biciclete staţionare, în genul celor de gimnastică.

Curentul produs prin pedalare este distribuit reţelei de televiziune din penitenciar. Astfel, o oră de pedalat echivalează cu o oră de funcţionare a unui televizor din reţeaua celor aflate în penitenciar. Aceasta funcţionează "condiţionat", astfel încât deţinuţii care vor să vizioneze programe de televiziune, n-au decât să pedaleze cât timp vor să se uite la programul respectiv. "Am început cu femeile, pentru că le au fost cele mai receptive la iniţiativa mea (...) Asta le-a dat posibilitatea să facă mişcare şi să ardă până la 500 de calorii pe oră", a declarat Arpaio, al cărui program-pilot a debutat la 1 aprilie.

×
Subiecte în articol: lumea