x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ramona Badescu, in bratele lui Brad Pitt

Ramona Badescu, in bratele lui Brad Pitt

17 Feb 2005   •   00:00

VEDETE
Dupa ce a trecut granita Romaniei, s-a dus direct acolo de unde cronicarul spune ca ne tragem: "la Ram" sau, dupa interpretarile moderne, in Italia. Odata ajunsa, si-a suflecat manecile si s-a pus pe treaba. Faptul ca a devenit o figura cunoscuta a show-bizz-ului italian demonstreaza ca treaba a fost buna. Ca sa nu mai punem la socoteala ca, desi logodita cu un conte, l-a fermecat chiar si pe Brad Pitt.
MIHAELA SUCIU

De ceva vreme se tot spune prin presa, si tu o spui, ca te vei casatori cu logodnicul tau, Riccardo. Cand se va produce evenimentul, in cele din urma?
- Ca si in Romania, presa din Italia este avida de noutati privitoare la vedete. Exista o presiune din partea mass-media, dar m-am obisnuit si-mi este foarte clar un lucru: orice vedeta din show-bizz trebuie sa se afle in mod constant, in sensul bun al cuvantului, in centrul atentiei. Cu Riccardo n-am stabilit inca o data precisa, fiindca este o relatie perfecta si aproape ca ne e teama sa nu o stricam prin oficializarea ei. Parintii mei il cunosc, il apreciaza, si-au dat seama ca ma iubeste foarte mult si i-au cunoscut si parintii. De altfel, ai mei au stat in Italia de la Craciun pana pe 20 ianuarie. Amandoi le-am daruit o superba croaziera pe Mediterana.

Nu i-am putut insoti, pentru ca de Revelion am avut spectacole si o multime de aparitii la TV. Cand vom fixa data nuntii, voi anunta presa din Romania, careia ii multumesc, cu mici exceptii (preluarea unor fotografii neautorizate sau difuzarea de zvonuri false), pentru ca, desi imi desfasor activitatea departe de tara, m-au mentinut in atentia publicului roman. Eu sunt romanca, o spun pretutindeni si ma mandresc cu asta!

Am inteles ca Riccardo ti-a facut deja cadou de logodna un inel. Tu ce i-ai oferit?
- Eu ii fac cadouri… zilnic. Le apreciaza mai mult decat daca ii ofeream ceva special pentru logodna. Si apoi, sa nu uitam, barbatul vine cu inelul in cutiuta atunci cand propune logodna alesei inimii sale. Stiu si-mi place sa-i fac fiecare zi luminoasa si fericita prin mici atentii - o cravata, un parfum - in spatele carora se ascunde afectiunea mea.

S-a speculat, dat fiind ca Riccardo este conte, deci de sange albastru - iar fostul tau sot era baron - ca ai o inclinatie aparte pentru barbatii de vita nobila. Cum comentezi acest fapt?
- Nu pot decat sa ma amuz! Cand fostul meu sot imi facea curte, nu avea pe piept o pancarta pe care scria "baron". Stiam doar ca este avocat si mult mai tarziu mi-a marturisit descendenta sa nobila. In cazul lui Riccardo, nici atat, nu face deloc caz de asta - desi provine dintr-o familie foarte veche, aristocratica - si nici nu si-a adaugat particula de conte inaintea numelui. Pe mine m-a cucerit Riccardo - omul, cavalerul desavarsit, cu farmecul si educatia care, cu siguranta, isi au izvoarele in descendenta sa. Riccardo nu traieste din amintiri si povesti de familie, ci este un om de afaceri modern, dinamic si plin de sarm.

Cu ce anume te cucereste Riccardo, incat reuseste sa te tina langa el, caci ma indoiesc ca nu roiesc pretendentii pe langa tine?
- Ma intreb adesea daca este gelos, pentru ca se straduieste din rasputeri sa n-o arate. Chiar si cu asta m-a cucerit. Imi intelege profesia, faptul ca vin in contact, prin insasi meseria mea, cu barbati faimosi si bogati. Ce ar fi fost daca mi-ar fi reprosat faptul ca, atunci cand m-am intalnit cu Brad Pitt, acesta m-a imbratisat mai mult decat afectuos?! Riccardo a reusit sa ma cucereasca si sa ma tina langa el, cu toata curtea asidua pe care mi-o fac ceilalti barbati (italienii te curteaza si cand esti cu sotul de mana!), prin faptul ca ma cunoaste si-mi intelege specificul activitatii, este mereu langa mine fara a o face ostentativ, este discret si protector. Ori de cate ori poate, ma insoteste la filmari si spectacole, desi nu-i place deloc sa fie fotografiat, mediatizat, filmat. Prezenta lui ma linisteste, ma simt mult mai puternica, mai calma.

Cum reusesti sa-i intretii interesul?
- La intrebarea asta cred ca el ar trebui sa raspunda. Presupun ca "a detectat" niste trucuri secrete de care nu sunt nici macar constienta. Ca orice femeie, stiu sa ma fac mereu dorita, asteptata, indispensabila. Pe de alta parte, chiar si curtea asidua pe care mi-o fac alti barbati, fara ca macar sa se ascunda, cred ca ii mentine treaz interesul, dar si… vigilenta! Carui barbat nu-i face placere sa constate ca iubita sa este mereu admirata, elogiata, complimentata? Uneori chiar e bine sa-l faci pe barbat gelos.

Sunt ceea ce cauta orice barbat

Prin ce mijloace seduci un barbat?
- Nu cred ca am mijloace specifice, personale, dinainte stabilite. Acestea se observa imediat la o femeie si nu au cum sa faca o impresie buna. Sunt foarte prietenoasa, calda, stau de vorba, nu am "nasul pe sus" - cum se spune - si probabil asta le place barbatilor. Fara indoiala, datele fizice joaca un rol important, procentul variind in functie de ceea ce cauta un barbat: o prietena, o iubita, o amanta sau o sotie.

Esti monogama din fire?
- Cu siguranta! Intotdeauna m-am dedicat, m-am daruit total barbatului cu care am fost, cu pasiune fierbinte, netinand seama de nimic. Imi aduc aminte ca intr-un turneu, atunci cand eram inca in Romania, m-am sarutat cu iubitul meu timp de o jumatate de ora, cred, neintrerupt. Eram in autobuz, veneam de la un spectacol, dar nu m-a deranjat ca mai erau 15 persoane de fata. Iubeam si eram iubita!

De ce mai crezi inca in casatorie, dupa o experienta esuata?
- Tocmai datorita faptului ca sunt monogama! Dar recunosc, mi-e teama, caci am iesit din experienta anterioara traumatizata. Dar cine poate sti sau ne poate spune cum va evolua omul de langa noi, noi insine, viata noastra?

De ce nu te-ai casatorit niciodata cu un roman?
- Pentru un motiv foarte simplu: am plecat din tara cand eram foarte tanara si nici nu se punea atunci problema sa ma casatoresc, mai ales ca eram exclusiv dedicata aspiratiilor mele artistice. O anumita doza de libertate te ajuta sa te misti mai usor prin lumea asta atat de speciala a show-bizz-ului, atragatoare, fascinanta, dar si devoratoare si, de ce nu?, distrugatoare de destine, de existente. Atunci cand partenerul vine si dintr-o alta zona profesionala, dintr-un alt mediu, exista riscul ca el sa nu inteleaga de ce esti nevoit, de multe ori, sa pui viata privata pe planul doi. Oricum, barbatii romani seamana mult cu italienii, asa ca nu m-am indepartat prea mult de "specificul national"…

Capitolul copii s-a inchis pentru tine sau iti doresti sa-i ai la un moment dat?
- Nu s-a inchis nicidecum! Sunt inca tanara, am tot timpul. Mereu apare cate un film, un turneu teatral, un proiect si atunci aman. Mi se pare o ipocrizie sa programezi exact aparitia pe lume a unui copil.

Ce faci acum din punct de vedere profesional?
- N-am renuntat nici o clipa la ideea de a ma implica in viata artistica romaneasca si astept propuneri concrete, mai ales in domeniul televiziunii. Mi-ar placea sa prezint un festival important, gen "Cerbul de Aur" sau "Mamaia", sa anim un show TV de divertisment, fie in Italia, fie in alte tari, pentru ca am o experienta uriasa in domeniu. Si, de ce nu?, sa fiu imaginea unor produse sau firme importante, asa cum sunt aici. Sigur, am un nivel profesional, un box-office, un agent personal si o firma de impresariat care se ocupa de mine. Dar totul se poate discuta si negocia, fara a cobori standardele. Important este sa fiu libera, sa nu am alte angajamente. Acum repet pentru o noua piesa de teatru, imi promovez prin concerte in intreaga lume discul single editat de prestigioasa Casa de discuri BMG si apar des, foarte des la TV.

Care sunt perspectivele tale privind cariera?
- Mi s-a facut o propunere extrem de tentanta de a aparea intr-un reality-show, "La Fattoria", filmat la o ferma din Brazilia. In multe tari se incearca introducerea in astfel de distributii a vedetelor si evident ca la mijloc sunt sume de bani foarte mari. Nu am dat inca raspunsul, desi acesta ar trebui sa inceapa in martie (n.r., intre timp, Ramona a acceptat propunerea de a aparea in emisiune). Repet insa, acum pun accent pe imaginea mea de cantareata, lasata pe planul doi pana in prezent.

Care este relatia ta cu publicul italian?
- Agentii mei m-au sfatuit de la bun inceput sa pun accent pe o anume directie artistica. De aceea, am preferat sa fiu perceputa ca actrita in primul rand, desi in marile show-uri - gen "Gran Casino" - a caror protagonista am fost, am si cantat, am si dansat. In Italia se merge pe ideea ca publicul nu trebuie "derutat" (n.r., ori esti cantaret, ori actor, nu e tocmai bine sa combini rolurile, pentru ca atat publicul, cat si oamenii din bransa in care lucrezi sa te poata identifica intr-o anumita postura). Acum, avand superbul cantec al lui Danilo Amerio compus pentru Sanremo, constat cu mare incantare ca italienii ma (re)descopera cu placere ca interpreta de muzica usoara, adica exact ceea ce am fost in Romania. Relatia mea cu publicul italian este perfecta, sunt iubita si respectata, pentru ca nu fac concesii si compromisuri, dar nici nu sunt obiect sau subiect pentru scandalurile tipice show-bizz-ului italian. Nu datorita lor am ajuns pe copertele revistelor, in pictoriale si articole, ceea ce inseamna mare lucru. Pe strada imi cer autografe oameni de toate varstele si categoriile sociale, si acesta este barometrul popularitatii in Italia, in Romania si oriunde in lume. In clipa cand ii voi dezamagi, acesti oameni imi vor intoarce imediat spatele.

SHOW CU VACI SI BOI
Riccardo se arata incantat de mancarea gatita de Ramona, mai ales de unele feluri romanesti, pe care a avut ocazia sa le testeze chiar la Bucuresti: "Giovanni Becali ne-a invitat la restaurant, unde Riccardo a gustat constiincios din toate specialitatile romanesti. Doar la slaninuta cu ceapa a fost mai reticent. Ii plac muraturile noastre si oricum nu face mofturi. Tot ce-i pregatesc eu ii place. Cel putin asa pretinde el".

O data ce a acceptat sa faca parte din reality-show-ul "La Fattoria", Ramona va sta timp de opt saptamani in Brazilia, la Rio, intr-o casa taraneasca, fara apa calda sau curent electric, unde va fi nevoita sa mulga vacile, sa ingrijeasca porcii si sa participe la muncile campului.

Show-ul este in genul Big Brother si va incepe sa fie transmis prin martie. Publicul va decide castigatorul.
×
Subiecte în articol: riccardo