x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ray Charles, inegalabilul

Ray Charles, inegalabilul

03 Mar 2005   •   00:00

MUZICA
Un album de referinta se afla acum pe piata romaneasca: "Genius Loves Company".
SEBASTIAN S. EDUARD

Acesta este penultimul album al lui Ray Charles, inainte de disparitia sa in iunie anul trecut. "Genius Loves Company" s-a lansat in Statele Unite la doua luni si jumatate de la moartea cantaretului, iar piesa care deschide albumul - "Here We Go Again" - interpretata impreuna cu Norah Jones, a obtinut premiul pentru cea mai buna colaborare la ultima editie a Premiilor Grammy. De fapt, artistul de culoare a dominat gala Grammy desfasurata la mijlocul lunii februarie. Charles a obtinut Grammy pentru cel mai bun album, "Genius Loves Company". Tot el a fost castigatorul premiului pentru cel mai bun single, "Here We Go Again". Albumul lui Charles a obtinut si premiul pentru cel mai bun album, dar si pentru cel mai bun album pop.

EXCEPTIE. "Genius Loves Company" este un album de exceptie care contine 12 piese in care Ray Charles canta alaturi de nume importante ca Natalie Cole, Elton John, Norah Jones, B.B. King, Gladys Knight, Diana Krall, Michael McDonald, Johnny Mathis, Van Morrison, Willie Nelson, Bonnie Raitt sau James Taylor. Dintre piese, "Here We Go Again" si "Do I Ever Cross Your Mind" au facut deja cariera. "Am inregistrat impreuna cu atatia artisti minunati de-a lungul carierei mele, dar niciodata nu am avut un album de duete numai al meu", declara Ray Charles in martie 2004. "Cred ca este timpul sa chem cativa prieteni si artisti pe care ii admir si sa cantam impreuna, asa cum faceam in vremurile de demult".

Balade regesti cu king Elvis

Fara nici urma de indoiala, Elvis Prestley, prin muzica lui, ne unge pe suflet. Indiferent ca este vorba de balade sau de piese ritmate. Si asta pentru ca regele rock’n’roll-ului nu se dezminte nici in acest secol al remixurilor, iar muzica lui oricand este binevenita. Un Elvis adevarat, fara urma de prelucrare, fara urma de "periere" tehnica gasiti pe albumul "Love, Elvis", editat de Nova Music. 24 de cantece de dragoste, 24 de piese nemuritoare sunt adunate pe un CD ce nu trebuie sa lipseasca din colectia tuturor iubitorilor de muzica buna, nu numai din aceea a fanilor regelui.

De ce "Love Elvis"? Pentru ca CD-ul contine piese precum: "Are You Loneseme Tonight?", "Can’t Help Falling In Love", "Love Me Tender", "Fever", "And I Love You So", "Unchained Melody". Adica numai cantece de dragoste. (Cristina Ologeanu)

Mihai - "Altceva"

Mihai Trastariu, ex. Valahia, revine pe piata cu primul album solo. "Altceva" contine 14 piese, atat in romana cat si in engleza.

Vedeta de necontestat a albumului este piesa « Cat de frumoasa esti » (Andrei Tudor, text Andreea Andrei), care a obtinut locul III la Festivalul de la Mamaia in septembrie 2004.

Piesa beneficieaza si de un vidoclip, deja prezent pe posturile tv de specialitate.

Joss Stone - The Soul Sessions

R&B de buna calitate. Cam asta inspira ultimul album al cantaretei britanice Joss Stone, cea care la 16 ani ataca piata pop britanica cu argumente mai puternice decat o facuse, cu ceva ani in urma Britney Spears, Norah Jones sau Christina Aquilera. "The Soul Sessions" este albumul ei de debut si este cotat de critica de peste ocean cu patru stele din cinci posibile. Impresionant, nu? O sa mai auzim de ea.
×
Subiecte în articol: ray charles charles albu