x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Răzvan Murgeanu: Bucureştenii nu vor mai avea probleme de trafic in următoarele 24 de ore

Răzvan Murgeanu: Bucureştenii nu vor mai avea probleme de trafic in următoarele 24 de ore

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Ian 2008   •   00:00
Răzvan Murgeanu: Bucureştenii nu vor mai avea probleme de trafic in următoarele 24 de ore

Soluţia Primăriei Capitalei pentru deblocarea principalelor artere de circulaţie din Bucureşti de năpeţii de zăpadă vine prin apelarea la firmele de construcţii care au contracte cu municipalitatea. Astfel, bucureştenii primesc garanţii că in următoarele 24 de ore se va circula mult mai bine in Capitală.

Soluţia Primăriei Capitalei pentru deblocarea principalelor artere de circulaţie din Bucureşti de năpeţii de zăpadă vine prin apelarea la firmele de construcţii care au contracte cu municipalitatea. Astfel, bucureştenii primesc garanţii că in următoarele 24 de ore se va circula mult mai bine in Capitală.

SOLUŢII. Viceprimarul Răzvan Murgeanu susţine că la finalul reuniunii Comandamentului de Deszăpezire s-a decis „ să apelăm la firmele de construcţii care au contract cu municipalitatea deoarece acestea deţin utilaje ce pot fi folosite la ridicarea şi transportarea zăpezii din intersecţii. Dacă aceste intersecţii nu vor fi curăţate, participanţii la trafic vor folosi doar intersecţiile practicabile şi riscăm să se producă aglomerări care duc la ambuteiaje". El a adăugat că deocamdată nu se poate spune că pe străzile pe care s-a efectuat deszăpezirea s-a curăţat drumul pănă la nivelul asfaltului, dar a precizat că se acţionează in continuare, atăt pe arterele principale, căt şi pe cele secundare pentru care acestea să devină practicabile. Murgeanu a recunoscut că circulaţia va putea fi reluată la parametrii normali abia cănd temperaturile vor creşte in Capitală. "Cred că pănă cănd vremea se va imbunătăţi vom avea probleme cu circulaţia pe străzile şi aleile dintre blocuri. Nu pot să spun că toate străzile pe care s-a acţionat sunt bine făcute. Se acţionează şi pe străzile secundare in principal pentru a le face practicabile pentru salvare şi pompieri", a spus Răzvan Murgeanu. El a explicat că temperaturile scăzute de pănă la -15 grade Celsius prognozate pentru perioada următoare vor crea probleme existănd posibilitatea ca pe anumite străzi să se intervină şi cu utilaje manuale. "Nu excludem posibilitatea să intervenim cu echipaje care vor acţiona cu utilaje manuale in cazul in care se vor forma poduri de gheaţă. Dacă temperaturile coboară sub -10 grade Celsius materialele antiderapante nu mai au niciun efect aşa că abia cănd temperaturile vor mai creşte putem spera la o imbunătăţire considerabilă a situaţiei străzilor. Prognozele meteorologilor spun că abia marţi vom putea spera la temperaturi care să nu coboare sub două, trei grade", a mai spus edilul.

AMENZI ILEGALE. Primarul general Adriean Videanu consideră ilegale amenzile aplicate de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative firmelor de deszăpezire din Capitală, in condiţiile in care apreciază acţiunea de deszăpezire ca fiind rezonabilă. Videanu a estimat că vineri dimineaţă toate arterele principale din Capitală vor fi practicabile. "Consider amenzile date de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative ca fiind ilegale. Apreciez că s-a intervenit nu foarte bine, dar rezonabil. Vreau să resping ideea că joi nu s-a intervenit pentru deszăpezire deoarece Primăria Capitalei a monitorizat acţiunea in permanenţă prin domnul viceprimar Murgeanu şi a constatat că s-a intervenit, dar viscolul a redus din eficienţa, pentru că o mare parte din zăpada indepărtată a fost viscolită inapoi in stradă", a declarat Videanu. Videanu a mai spus că aproximativ 500 de străzi secundare au fost deszăpezite şi că se lucrează in continuare la celelalte. Primarul General a explicat că singura responsabilitate a instituţiei pe care o conduce este aceea de a coordona acţiunea de deszăpezire in scopul de a facilita traficul pe arterele pe care circulă mijloacele de transport in comun. "Responsabilitatea Primăriei Generale este cea de coordonare. Prioritatea noastră sunt traseele pe care circulă mijloacele de transport in comun pentru că acest seviciu este vital pentru cetăţeni. Avem garanţia de la primarii şi reprezentanţii sectoarelor că in această dimineaţă se va putea circulă fără probleme pe arterele principale in condiţii de iarnă", a mai spus Videanu. Primarul general Adriean Videanu a convocat Comandamentul de deszăpezire, vineri, la ora 1.00, la Primăria Capitalei. La intălnire au participat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, primarul sectorului 6, Cristian Poteraş şi reprezentanţii firmelor de salubrizare, reprezentanţi ai primăriilor sectoarelor 3,4 şi 5, dar şi directori şi reprezentanţi ai firmelor care se ocupă cu deszăpezirea in Capitală.

×
Subiecte în articol: magazin