Parafrazând melodia „Nu e om să nu fi scris o poezie”, putem spune „Nu e om să nu fi citit măcar o dată în viaţa lui o poveste”. Şi, mai ales, să nu-şi fi dorit să fie un personaj de poveste. Antena 1 dă în decembrie viaţă poveştilor, drept pentru care vedetele sale au fost costumate corespunzător. Răzvan Simion şi Dani Oţil sunt soldaţi în campania postului din Băneasa „Împreună dăm viaţă poveştilor”.
O idee care le-a plăcut foarte mult, mai ales că, zice Răzvan, a primit numai cuvinte de laudă din partea bunicii sale: „Bunica mea, care mă urmăreşte încă de la debutul meu pe sticlă, şi care nu cred să mă fi apreciat vreodată, după emisiunea de Ziua Armatei mi-a zis: «Mamă, aşa bine îţi stătea militar, păcat că nu ai făcut armata!»„. Şi lui Dani îi plac soldăţeii, întrucât l-au scos din multe încurcături: „Soldăţeii erau un bun obiect de schimb, o bună miză, buni amici la joc şi orice pariu făceam îi implica pe ei”.
Şi dacă tot vorbim despre poveşti, Răzvan a fost impresionat în copilărie de basmul „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”. MotivulĂ „Este un basm cult şi sfârşitul nu este cel aşteptat.” În schimb, pentru Dani, „Harap-Alb” este povestea care i-a atras cel mai mult atenţia. „Mi-a plăcut pentru că Harab-Alb nu răzbate niciodată singur, ci numai bazându-se pe colegii lui, fiecare înzestrat cu câte o forţă specială.” Daniela Crudu a avut şi ea o poveste preferată: „Scufiţa Roşie”. I-a plăcut aşa de mult, încât acum, când s-au făcut pregătirile pentru Crăciun, a ţinut morţiş să intre în pielea celebrului personaj: „Ce va păţi Scufiţa când povestea va prinde viaţă... o să vedeţi în ediţia specială de Crăciun”.
Hercule de buzunar
Cazul „păstorit” de echipa de la ’Neaţa cu Răzvan şi Dani este cel al lui „Hercule de buzunar”, aşa cum a fost „alintat” Gheorghe Berceanu, multiplu campion la lupte greco-romane. Gheorghe e o legendă a sportului românesc. Practic, în perioada 1969-1976, Gheorghe Berceanu nu a avut adversar nici în ţară, nici peste hotare. În întreaga sa carieră sportivă nu a fost învins decât de arbitrii care l-au descalificat pe nedrept, în finala olimpică şi în cea a campionatelor mondiale, pentru a-i scoate câştigători pe luptătorii sovietici. În perioada ’69-’76 a câştigat un titlu olimpic, trei europene şi două mondiale. A pierdut doar de două ori. „Povestea lui Gheorghe este excepţională, iar realizările lui trebuie să fie cunoscute, respectate şi admirate de noi toţi. Noi vom încerca să ajutăm ca aceste lucruri să se întâmple şi veţi vedea la Antena 1 în decembrie că şi în România poveştile pot avea happy end”, spun cei doi matinali.