x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Răzvan şi Dani

Răzvan şi Dani

de Cristiana Stamatescu    |    02 Dec 2010   •   17:50
Răzvan şi Dani

140730-03-07tv-13.jpgParafrazând melodia „Nu e om să nu fi scris o po­e­zie”, putem spu­ne „Nu e om să nu fi citit mă­car o da­tă în via­ţa lui o po­ves­te”. Şi, mai ales, să nu-şi fi dorit să fie un personaj de po­veste. Antena 1 dă în de­cembrie viaţă po­veştilor, drept pentru care vedetele sa­le au fost costumate corespunzător. Răz­van Simion şi Dani Oţil sunt soldaţi în campania postului din Bănea­sa „Împreună dăm viaţă poveştilor”.

O idee care le-a plăcut foarte mult, mai ales că, zice Răzvan, a primit nu­mai cuvinte de laudă din partea bunicii sale: „Bunica mea, care mă urmăreşte încă de la debutul meu pe sticlă, şi care nu cred să mă fi apreciat vreo­dată, după emisiunea de Ziua Armatei mi-a zis: «Mamă, aşa bine îţi stătea militar, păcat că nu ai făcut armata!»„. Şi lui Dani îi plac soldăţeii, întrucât l-au scos din multe încurcături: „Soldăţeii erau un bun obiect de schimb, o bună miză, buni amici la joc şi orice pariu făceam îi implica pe ei”.

Şi dacă tot vorbim despre poveşti, Răz­van a fost impresionat în copilărie de basmul „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”. MotivulĂ „Este un basm cult şi sfârşitul nu este cel aşteptat.” În schimb, pentru Dani, „Harap-Alb” este povestea care i-a atras cel mai mult atenţia. „Mi-a plăcut pentru că Harab-Alb nu răzbate niciodată singur, ci numai bazându-se pe colegii lui, fiecare înzestrat cu câte o forţă specială.” Daniela Crudu a avut şi ea o po­veste preferată: „Scufiţa Roşie”. I-a plăcut aşa de mult, încât acum, când s-au făcut pregătirile pentru Crăciun, a ţinut mor­ţiş să intre în pielea celebrului personaj: „Ce va păţi Scufiţa când povestea va prinde viaţă... o să vedeţi în ediţia specială de Crăciun”.

 

Hercule de buzunar

Cazul „păstorit” de echipa de la ’Neaţa cu Răzvan şi Dani este cel al lui „Hercule de buzunar”, aşa cum a fost „alintat” Gheorghe Berceanu, mul­tiplu campion la lupte greco-roma­ne. Gheorghe e o legendă a spor­tului românesc. Practic, în pe­ri­oada 1969-1976, Gheorghe Bercea­nu nu a avut adversar nici în ţară, nici peste hotare. În întreaga sa carieră sportivă nu a fost învins decât de ar­bitrii care l-au descalificat pe ne­drept, în finala olimpică şi în cea a campionatelor mondiale, pentru a-i scoate câştigători pe luptătorii sovietici. În perioada ’69-’76 a câştigat un titlu olimpic, trei europene şi două mondiale. A pierdut doar de două ori. „Po­vestea lui Gheorghe este excep­ţio­na­lă, iar realizările lui trebuie să fie cu­nos­cute, respectate şi admirate de noi toţi. Noi vom încerca să ajutăm ca aceste lucruri să se întâmple şi veţi ve­dea la Antena 1 în decembrie că şi în România poveştile pot avea happy end”, spun cei doi matinali.

×
Subiecte în articol: vedete fun