x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Recesiune made in Japonia. Claponi umpluţi, 850 dolari bucata!

Recesiune made in Japonia. Claponi umpluţi, 850 dolari bucata!

de Ovidiu Ciutescu    |    10 Noi 2008   •   00:00
Recesiune made in Japonia. Claponi umpluţi, 850 dolari bucata!

În ciuda recesiunii economice, japonezii par dispuşi să facă risipă de Crăciun. Astfel, ei vor putea  achiziţiona pui umpluţi cu trufe la preţul de 84.000 de yeni bucata (echivalentul a 847 de dolari) de la un magazin de specialităţi, informează Mediafax.



Takashimaya Co a comandat 12 claponi din localitatea franceză Landes, care vor fi umpluţi de Crăciun cu trufe negre, pate, cârnaţi albi şi castane. “Lumea ar putea zice că este scump, dar este perfect pentru o petrecere. Carnea nu este grea ci zemoasă, iar trufele îi vor da un miros foarte plăcut”, a declarat un purtător de cuvânt al firmei.

Claponii umpluţi (cocoşi castraţi), care vor fi preparaţi de firma de produse culinare franceză Fauchon, reprezintă un meniu pentru şase până la opt persoane fiecare. Până în prezent s-a comandat un singur meniu de acest gen, dar ofertantul susţine că nu este timpul pierdut. “Este încă începutul lunii noiembrie, aşa că, probabil, oamenii încă îşi pregătesc petrecerile”, a adăugat el.

Japonia se pregăteşte de recesiune, economia sa fiind mai întâi afectată de creşterea preţului petrolului iar apoi de criza financiară. Lanţurile de retail au fost afectate de reducerile de cheltuieli la care a fost constrânsă clasa de mijloc, iar în prezent acestea lansează oferte extravagante pentru cei mai bogaţi dintre japonezi, notează Reuters.

×
Subiecte în articol: lumea