x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Record Guinness pentru cel mai lung pantalon

Record Guinness pentru cel mai lung pantalon

24 Mai 2009   •   00:00
Record Guinness pentru cel mai lung pantalon

Un stilist tunisian a intrat în cartea recordurilor pentru cel mai lung pantalon din lume, măsurând 50 de metri lungime, transmite AFP, citată de Agerpres. Piesa de îmbrăcăminte este largă de 36 de metri, având un buzunar de 7 metri, o curea lungă de 40 de metri şi un şliţ de 16 metri.

Stilistul de 37 de ani, pe nume Larbi Bouguemha, a doborât astfel recordul atins în octombrie 2008 de un peruan, care a realizat un pantalon lung de 40 de metri. Capodopera a fost expusă de tunisian pe un stadion de fotbal din apropiere de Tunis, costul lucrării ridicându-se la 31.000 de dinari (16.500 euro). Pentru realizarea pantalonului au fost utilizaţi 1600 de metri de material şi patru nasturi cu diametrul de un metru fiecare.

Tunisianul, director al Institutului Modei de la Tunis, a declarat că a lucrat două luni de zile, timp de opt ore pe zi, la acest pantalon, adăugând că este fericit că a putut înscrie numele ţării sale în cartea recordurilor. Reprezentantul Guinness Book, Omar Talel, aflat la Tunis pentru omologarea recordului, a salutat voinţa şi energia excepţională a stilistului, calificându-l drept 'model de creaţie pentru tineri'.

×
Subiecte în articol: lumea