x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Record mondial de lectură colectivă stabilit în Mexic

Record mondial de lectură colectivă stabilit în Mexic

23 Mar 2019   •   14:30
Record mondial de lectură colectivă stabilit în Mexic

Jumătate de milion de elevi de la şcolile secundare din nord-estul Mexicului au stabilit vineri un nou record mondial de lectură colectivă, citind simultan un pasaj din cartea 'México Insurgente', a ziaristului american John Reed, relatează EFE. 

Pasajul cu care elevii au stabilit noul record mondial de lectură colectivă - promovată de campania Read for the Record - a fost extras din capitolul 'El sueńo de Pancho Villa', au informat organizatorii citaţi de EFE. 

La ora locală 11:00 (17.00 GMT), aproximativ 500.000 de copii şi adolescenţi din statele mexicane Durango şi Coahuila şi unii din Ciudad de México s-au coordonat pentru a citi 'El Sueńo de Pancho Villa', a declarat guvernatorul statului Durango, José Rosas Aispuro. 

Marea majoritate a elevilor a participat la lectură din propriile centre şcolare. Însă 4.000 dintre ei au venit tocmai din municipiul Gómez Palacio până în statele Durango şi Coahuila, pentru a stabili acest record. 

Pasajul ales este un text în care John Reed (1887-1920) prezintă ideile revoluţionarului mexican Francisco Villa, care visa la o lume în care să existe mai puţine forţe armate şi mai multe şcoli. 

Ziua lecturii colective a inclus şi o ceremonie de omagiere a ziariştilor Miroslava Breach şi Javier Valdez, asasinaţi amândoi în 2017 de ucigaşi plătiţi de traficanţii de droguri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: record mondial lectura colectiva mexic