x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Respiraţia gură la gură poate fi înlocuită cu un cântec de Bee Gees. Cum sunt învăţaţi britanicii să acorde primul ajutor (VIDEO)

Respiraţia gură la gură poate fi înlocuită cu un cântec de Bee Gees. Cum sunt învăţaţi britanicii să acorde primul ajutor (VIDEO)

04 Ian 2012   •   16:09
Respiraţia gură la gură poate fi înlocuită cu un cântec de Bee Gees. Cum sunt învăţaţi britanicii să acorde primul ajutor (VIDEO)

In cazul in care cineva este pus in situatia de a acorda primul ajutor fara sa fi fost pregatit in acest sens, ar fi bine sa renunte la respiratia gura la gura si sa se concentreze pe apasarea ritmica a pieptului victimei. Preferabil in ritmul melodiei Stayin' Alive a trupei Bee Gees.

Este sfatul dublat si de o reclama a Fundatiei Britanice pentru Inima, dupa ce un sondaj a aratat ca multi britanici sunt retinuti in a face respiratie gura la gura in cazul in care trebuie sa acorde primul ajutor.

Astfel, 20% dintre cei 2.000 de britanici care au participat la sondaj au afirmat ca se tem sa nu se aleaga cu o boala, in cazul in care ar face respiratie gura la gura unei persoane necunoscute. 40% au afirmat chiar ca se tem sa fie dati in judecata de cel caruia i-ar face respiratie gura la gura, desi nu a existat inca niciun astfel de caz in Marea Britanie.

"Respiratia gura la gura poate descuraja orice persoana care nu e antrenata in tehnicile de resuscitare", a declarat Ellen Mason, asistenta sefa din cadrul Fundatiei Britanice pentru Inima.

Aceasta spune ca respiratia gura la gura ramane o metoda standard pentru cei antrenati, insa daca primul ajutor este acordat de o persoana necalificata, aceasta ar trebui sa se concentreze doar pe apasarea ritmica a pieptului.

Fundatia a recomandat celor care sunt pusi intr-o astfel de situatie sa apese pieptul victimei in ritmul melodiei Stayin' Alive a trupei Bee Gees. De altfel, o exemplificare a metodei apare si in reclama comandata de fundatie, in care fostul fotbalist Vinnie Jones este cel care acorda primul ajutor in acordul melodiei.

×